Sergiler

Güneş Terkol: Hayal ve Hakikat Arasında Dalgın Dalgalanmalar

Bu sene 60. Uluslararası Venedik Bienali’ne davet edilen Güneş Terkol, kendisine hiç de yabancı olmayan bienalin Foreigners Everywhere (Yabancılar Her Yerde) temasını iki pankart işiyle taçlandırdı. Terkol’la sanatını, atölyelerini, Venedik Bienali’ndeki işlerini konuştuk.

Venedik Bienali 2024'ün Küratörü Adriano Pedrosa "Foreigners Everywhere"(Yabancılar Her Yerde) Hakkında Konuştu

Küratör Adriano Pedrosa, Venedik Bienali'nin şimdiye kadarki en çeşitli sergisi olan Foreigners Everywhere'in ardındaki düşünceyi açıklıyor.

Los Angeles Nehri’ni “Büken” Sanatçı

Lauren Bon yeni projesinin Güney California’nın en kıymetli kaynaklarından birini kısmen kurtarabileceğini umuyor: Suyu.

"Herkes Venedik Bienali’nin Tadını Çıkarsın — Ama Dikkat Edin, Ölmekte Olan Bir Şehirde Gerçekleşiyor"

Venedik’in yükselen su seviyelerinden kurtulmak için hala bir şansı var: işte nasıl olabileceği

Venedik Bienali 2024: Giardini'de Mutlaka Görülmesi Gereken Pavyonlar

Kakao kaplı kreasyonlardan uzay gemilerine ve çürüyen meyvelere, işte ilk ön gösterim gününden seçtiklerimiz

Annie Ernaux: Gerçekliğin Fotoğrafik Yazısı

Yazar Lou Stoppard, Paris’teki Maison européenne de la photographie’nin koleksiyonuna Annie Ernaux’nun yazdığı Journal du dehors (Açık Hava Günlüğü) kitabından yola çıkarak romancının da katkısıyla dikkat çeken görüntüler seçti.

Yoko Ono’dan Zihnin Müziği

Ono’nun öncü ve provokatif işlerinden oluşan retrospektif, sanatçının pek de düşünüldüğü gibi biri olmadığını ortaya koyuyor.

Anselm Kiefer | Yarım Kalmış Başyapıtlar

Alman sanatçı Floransa’daki yeni sergisi öncesinde iyilik ve kötülükten, iklim değişikliğinin sınırları ortadan kaldırmasından, resim yakmaktan, şöhretin vefasızlığından ve boyutun neden önemli olmadığından bahsediyor.

Yaşamın Taşkınlığına, Ölümsüzlük İhtimaline

Arter’de yıl sonuna dek devam eden Farz Et Ki Sen Yoksun, Ömer Koç Koleksiyonu’ndan 600’ün üzerinde yapıt ve nesneyi izleyiciyle buluşturuyor. Tuhaflıklarla kuşandığı uzuvlardan ölümsüz bir beden yaratan sergi, zihnin odalarında tüm serbestliğiyle dolaşacak çağrışımları hareketlendiriyor.

Geleneksel Sanatlar ile Modern Yaklaşım Arasında Hattıhareket: Emin Barın

Klasik hat sanatına getirdiği çağdaş yorumla öne çıkan grafik sanatçısı Emin Barın’ın, Ali Kayaalp’in incelikli küratörlüğündeki Ne Senden Rükû Ne Benden Kıyam sergisinde adeta Doğu ile Batı arasında kurulan bir köprüye doğru yola çıkılıyor. Hat sanatına farklı bir kimlik kazandıran bu ilgi çekici yolun izlerini yakaladık.

Galeri 77 “Sonrası: İnsan İzlerinin Çözülüşü” Sergisine Ev Sahipliği Yapıyor

Galeri 77 bünyesinde, 14 Mart - 5 Mayıs tarihleri arasında sergilenen “Sonrası: İnsan İzlerinin Çöküşü” sergisi, bizleri insanın olmadığı ve doğanın kendini iyileştirme şansı olduğu bir düşe davet ediyor.

Nezaket Ekici’nin Kişisel Sergisi “Keşfin Boyutları” Pi Artworks İstanbul’da

Nezaket Ekici’nin Pi Artworks İstanbul’daki üçüncü kişisel sergisi “Keşfin Boyutları” (Dimensions of Discovery) 4, 5 ve 6 Nisan günleri gerçekleşecek performans serisiyle birlikte kapılarını aralıyor. Sanatçının performans serisi ve video işlerine yer veren sergi, Pi Artworks İstanbul’da 25 Mayıs’a kadar izleyiciye açık olacak.

Nick Cave: Müzisyenin Genç Bir Seramikçi Olarak Portresi

Nick Cave’in ilk kişisel sergisi, The Devil—A Life (Şeytan – Bir Yaşam) 5 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında Brüksel’deki Xavier Hufkens galerisinde gerçekleşecek. Ünlü müzisyen ve çiçeği burnunda seramikçiyle hikâyelerin aldığı farklı biçimleri ve Şeytan’ın sıradanlığını konuştuk.

Sayısız Bienal Arasında Gerçek Bir Yenilik: Klima Biennale Wien

Avusturya’nın başkenti, çevresel krizlerle yüzleşmek için yeni bakış açıları sunmak üzere yerel ve uluslararası sanatçılarla birlikte çalışıyor.

2. Kommagene Bienali Başvuruları Bekliyor

2. Kommagene Bienali, Şubat 2023'te yaşanan deprem felaketinin ardından manevi ve ekonomik yeniden doğuş ihtiyacına atıfta bulunarak 'İyileşmek' temasını seçti. Mekana özgü eserlerin sergileneceği bienale başvuru için son gün 30 Nisan 2024.

Büyülü Diyarlara Açılan Aynalar

Adıyaman’dan aldığı üç kapıyla yaptığı, deprem sonrasında dayanıklılığı ve umudu temsil eden işi “Reflective Journey”yle (Yansıtıcı Yolculuk, 2023) Commagene LAR’da yer alan Shirin Abedinirad, arazi sanatını sanal gerçeklikle buluşturuyor.

'Tavşan Deliğine İnmek', 7 Mart’tan itibaren Müze Gazhane'de

İBB Kültür AŞ ve NOKS Art Space iş birliği kapsamında düzenlenen 'Tavşan Deliğine İnmek' sergisi, 7 Mart itibarıyla Müze Gazhane Otopark -2’de izleyiciye açılıyor.

Rousseau: Erken Dönem Ekoloji Savaşçısı

Paris, Petit Palais’deki monografik sergi, 19. yüzyılın ortalarının Fransız manzara ressamı Théodore Rousseau’nun radikal bir yeniden değerlendirmesini öngörüyor.

Empresyonizmin Doğuşu 150. Yıldönümünde Özel Bir Sergiyle Anılıyor

Orsay Müzesi, Monet, Renoir, Degas ve diğerlerinin ilk defa tarihî 1874 sergisinde görülen eserlerini bir araya getiriyor.

Shirin Neshat : “Acıya, Şiddete Dokunmayan Bir İş Asla Yapamam”

İşlerinde izleyiciyi kadın bedeninin hem arzu nesnesi hem de şiddetin hedefi olduğu gerçeğiyle yüzleştiren Shirin Neshat umudun da olduğunu söylüyor.

CANAN’la Vuslat’a Ermek

CANAN kişisel sergisi Vuslat’ta, eserlerinde işlediği güncel siyaset ya da cinsel kimlik problemleri gibi konuları mitlerin ve masalların renkli dünyasında ele alıyor.

“Yazılmakta Olan Bir Kitabın İçindesiniz”

Alaca Heyheyler’in ikinci sergisi Kadınlar Atlası, yaşayan bir sergiydi: Sergi boyunca devam eden atölyelerde kadınlar bir araya gelip konuştu, sergiye aralıklarla yeni işler eklendi. Kolektif, serginin sonunda ikinci kitapları Kadınlar Atlası’nı da yayımlayacak.

Gülçin Aksoy ve Nazan Azeri

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle “Yakın Plan”a aldığımız çağdaş sanatçılar Gülçin Aksoy ve Nazan Azeri’nin eserleri queer feminizm, materyal feminizm ile yeni materyalizmin pratiklerini bir araya getirerek etkileyici bir anlatı oluşturuyor.

Selçuk Demirel'den Yerle Gök Arasında Sonsuz Bir Dünya

Ünlü çizer Selçuk Demirel’in “Yerle Gök Arasında” başlıklı sergisi Fransız Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerini bekliyor. Emrah Kolukısa, çizimlerinde ele aldığı konular kadar yarattığı etkiyle de evrensel bir imza olan sanatçıya sorularını yöneltti.

Kärcher’den Mihri Müşfik’e Saygı Sergisi

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla temizlik teknolojilerinin öncü markalarından Kärcher, Türkiye’de çağdaş resim sanatını başlatan ilk kadın ressamlarımızdan Mihri Rasim Müşfik Açba’nın eserlerini “İstanbul, Roma, New York’ta Ressam Mihri” sergisi ile 2-10 Mart arasında Vadistanbul’da seyircilerle buluşturuyor.

Gülçin Aksoy’un Ardından Gülçin Aksoy’u Bulmak: Umur

31 Ocak’ta kaybettiğimiz sanatçı ve akademisyen Gülçin Aksoy’un Umur adlı video işi, küratörlüğünü Nergis Abıyeva’nın yaptığı Mühim Havadisler ve Şehir Efsaneleri sergisi kapsamında Bilsart’ta gösteriliyor. Dr. Ece Vitrinel, Umur Apartmanı'nın öyküsünü ve 'Umur”u yazdı.

Epilog: E S Kibele Yarman’ın Anlatı Performanslarına Dair

E S Kibele Yarman, 20 Şubat-23 Mart 2024 tarihleri arasında Vision Art Platform'da Venüs Saat Yönünde Döner (Venus Rotates Clockwise) sergisinde sabitlenmeyen, "öznel kadın" imgelerini araştırıyor, soruşturuyor.

Esra Gülmen yeni sergisi I WAS I AM'le Avusturya’da

Esra Gülmen’in I WAS I AM adlı sergisi 16 Şubat-26 Mayıs tarihleri arasında Avusturya'da, OK Linz’de yer alacak. Yaşamını Berlin’de sürdüren Esra Gülmen’in yeni işlerinde de güncel temaların sade grafik imgelerle harmanlandığı bir gezintiye çıkıyor, birey olmanın toplumda yarattığı ikilemler hakkında düşünmeye ve kendimizi bulmaya davet ediliyoruz.

"1:54'le Marakeş'i Afrika kıtası merkezli uluslararası bir platform haline getiriyoruz"

1:54 Fuarı 8-11 Şubat 2024 tarihleri arasında Marakeş'te, yerel sanat ortamının dinamizmini yansıtan zengin bir paralel program eşliğinde gerçekleşti. Fuarın kurucusu Touria El Glaoui'yla bu yılki edisyon ve geleceğe yönelik planları hakkında konuştuk.

Bir Bulut Gibi Belirir Hayaletler Sofra Üstünde

Kayahan Kaya’nın Ankara, Ka Görsel Kültür ve Sanatsal Düşünce İçin Mekân’da açılan “Bir Bulut Gibi Belirir Hayaletler Sofra Üstünde” adlı sergisinin çok temel bir sorusu var: Sofraya doluşan hayaletleri görebiliyor olsaydık nasıl olurdu?