Anny Shaw

Richard Serra, Cüretkâr Çelik Heykellerinin Yaratıcısı, 85 Yaşında Vefat Etti

Amerikalı heykeltıraş Venedik Bienali’nde Altın Aslan Ödülü’nü almıştı.

Banksy'nin parçalanmış ‘Balonlu Kız’ eseri yeniden adlandırıldı ve tarihlendirildi

2018'de Sotheby's'de "kendi kendini imha eden" tuvalin adı, sanatçının stüdyosu tarafından ‘Love is in the Bin’ olarak değiştirildi. Eser geçen yıl Kore'de yeni bir başlık ve tarihle sergilenmişti.

Banksy savaşa son verilmesi çağrısında bulunuyor

İngiliz sokak sanatçısı Banksy, Londra'nın güneyinde kırmızı bir "dur" levhasına yapıştırılmış askeri insansız hava araçlarını andıran üç uçaktan oluşan yeni bir açık hava eseri yarattı. Sanatçının Instagram sayfasının yanı sıra resmi internet sitesinde de yer alan çalışma, Gazze'de ateşkes sağlanması için uluslararası çağrıların arttığı bir dönemde ortaya çıkmasına rağmen, belirli bir davayı açıkça desteklemiyor. Guardian'ın haberine göre, eser yerleştirildikten bir saat sonra kaldırıldı.

'Sessizlik kabul edilemez': Sanatçılar Gazze'de devam eden savaşı protesto etmek için Art Basel Miami Beach fuar alanı önünde toplandı

Yüzden fazla Miami merkezli sanatçı ve ‘Jewish Voice for Peace’ (Barış İçin Yahudi Sesi) gibi grupların da dahil olduğu 'South Florida Coalition for Palestine' (Filistin için Güney Florida Koalisyonu) üyeleri, Gazze'de yaşananları Filistinlilere karşı "İsrail'in soykırım kampanyası" olarak tanımlayarak protesto amacıyla Cuma öğleden sonra Art Basel Miami Beach'in dışında toplandı.

Untitled Art’ta kadınlar öne çıkıyor

Kapsayıcı küratöryal tema, kadın sanatçılara ait eserlerin hızla satılmasını sağladı. Sanat dünyasında cinsiyet eşitliğine dair iyileşme, veriler üzerinden neredeyse hiç belgelenemeyen bir konu. Genel tablo böyle olsa da Untitled Art’ın açılış gününde satıldığı bildirilen eserlerin %67'sinin kadın sanatçılara ait olduğu bildirildi.

İngiltere'de aralarında Tilda Swinton, Tai Shani ve Robert del Naja'nın da bulunduğu iki binden fazla sanatçı Gazze için ateşkes çağrısında bulundu

Hamas-İsrail çatışmasında "sivillere yönelik her türlü şiddet eylemini" kınayan açık mektubu imzalayan binlerce kişi arasında tanınmış sanatçılar, aktörler, müzisyenler ve film yapımcıları da yer alıyor.

UBS’in Son Raporuna Göre Küresel Sanat Piyasasında Dalgalanma

Toplam satışlar 2022'de yalnızca yüzde 3 artarak tahmini 67,8 milyar dolar seviyesine ulaştı ve Çin’in sıfır Covid politikası, Birleşik Krallık’ın en büyük ikinci piyasa olarak Çin’in yerini almasına sebep oldu.