Fuarlar

Tefaf Yaptığı Büyük ve Küçük Değişikliklerle New York'taki Yerini Sağlamlaştırıyor

Fuarın başlangıcından sekiz yıl sonra galericiler, Tefaf'ın kentin sanat dolu bahar ajandasındaki rolü konusunda net.

Frieze New York Son Edisyonunda Yerel Galeri ve Sanatçılara Ağırlık Veriyor

Fuar organizatörleri şehrin dört bir yanındaki kuruluşlarla işbirlikleri yaparken New Yorklu simsarlar da fuarda önemli bir yer tutuyor.

CI Bloom’un 3. Edisyonu’nda Görülmesi Gerekenler

CI Bloom sanat fuarı 3. Edisyonu’yla Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu’nda, 24 sanat galerisi ve 3 inisiyatiften, birbirinden değerli onlarca sanatçının eserini İstanbullu sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. 3. CI Bloom’un öne çıkan ve kaçırılmaması gerekenleri sizler için derledik.

Art Paris 2024’ten Tatmin Edici Bilanço

Genel ziyaretçilerden büyük ilgi görmeyen fuarda koleksiyoner ve profesyonel ziyaretçi sayısı yüksekti.

CI Bloom’dan İlk İzlenimler ve Öne Çıkanlar

CI Bloom 3. Edisyonu Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu'nda açıldı. Fuar, 25 Nisan’daki ön izlemenin ardından 26-28 Nisan arası genel ziyarete açık olacak.

Türkiye’den Dünyaya Sürdürülebilir Bir Sanat Fuarı Örneği

Contemporary Istanbul, CI Bloom’la “yeşil dönüşüm” hareketini bu yıl ileriye taşıyarak Türkiye’deki sanat etkinliklerinin bu zamana kadarki en kapsamlı sürdürülebilirlik örneğini sunacak.

Kısa Ön İzleme: 2024 Venedik Bienali’nde Asya Pavyonları

Çürümeye yüz tutmuş meyve, koku yayan bir heykel ve fantastik bir ejderha gemisi, bu yılın prestijli etkinliğinde kimlik, göç ve hafıza temalarını işleyen eserlerden birkaçı.

Brezilya, Tamamı Yerli Halktan Oluşan Venedik Pavyonuyla "Beş Yüzyıllık İstilayı" Yansıtıyor

Sanatçılar sömürgeciliğin mirasına ve halklarının karşılaştığı zorluklara odaklanıyor.

“Canlı” Bir Dijital Dünya: Living Things

CI Bloom 3. Edisyonu, medya sanatçısı Ahmet Said Kaplan’ın DECOL işbirliğiyle Living Things (Canlı Şeyler) sergisine ev sahipliği yapacak ve izleyicilere “canlılar” kavramını farklı ve etkileyici bir biçimde deneyimleme fırsatı sunacak.

ARCOmadrid rotasını Karayipler'e çevirdi

2024 edisyonunda Karayipler bölgesine odaklanan İspanyol çağdaş sanat fuarında Latin Amerikalı sanatçılardan oluşan büyük bir grup dikkat çekiyor.

Frieze Los Angeles, 5. Edisyonunda Olgunlaştığını Kanıtlıyor

Uzun süredir şüpheyle yaklaşılan fuar, son edisyonuyla kalıcı olduğunu kanıtlıyor. Frieze Los Angeles, koridorlarında dolaşan birçok Hollywood yıldızının karşılaştığı aynı durumla yüz yüze: orta yaşın başlangıcı.

Art Dubai 2024’e Türkiye’den Zilberman ve SANATORIUM katılıyor

1-3 Mart 2024 tarihleri arasında Madinat Jumeirah, Dubai’de gerçekleşen 17. Art Dubai kapsamında 40 ülkeden 100 kadar galeri yer alıyor. Katılımcılar arasında Türkiye’den SANATORIUM ve Zilberman var.

Art Dubai 2024 Yeni ve Yerli Sanatçılara Odaklanıyor

Dubai sanat sahnesi olgunlaşıyor; uluslararası koleksiyoncular ve küratörler genç Emirati sanatçılarını kapmaya çalışıyor.

Art Dubai 17. Edisyonu’nda Geleneği Gelecekle Buluşturuyor

Bu yıl 17. Edisyonu düzenlenen Art Dubai, Ortadoğu ve Küresel Güney’den sanat eserlerini toplumsal ve küresel faydayı odağına alarak izleyicilere ulaştırıyor.

2023 Sanat Pazarının Son Umut Işığı: Miami Sanat Haftası

2023 sanat “sezonu” aralık ayının başında Miami Sanat Haftası’yla kapandı. Çeşitli fuarlar, sergiler ve elbette partilerle dolu haftada kıtalararası ilişkiler sıkılaştı ve büyük satışlar gerçekleşti. Miami Sanat Haftası’nın öne çıkanlarını derledik.

17. Art Dubai toplumsal ve küresel faydaya odaklanıyor

1-3 Mart 2024 tarihleri arasında Madinat Jumeirah, Dubai’de gerçekleşecek olan 17. Art Dubai kapsamında 40 ülkeden 100 kadar galeri yer alacak. Türkiye’den SANATORIUM ve Zilberman’ın katılacağı Art Dubai 2024 programında toplumsal ve küresel faydaya odaklanılması dikkat çekiyor.

Art Dubai 2024 katılımcı galerileri açıklandı

1-3 Mart 2024 tarihleri arasında Madinat Jumeirah, Dubai’de gerçekleşecek olan 17. Art Dubai kapsamında 40 ülkeden 100 kadar galeri yer alacak. Türkiye’den SANATORIUM ve Zilberman’ın katılacağı Art Dubai 2024, Orta Doğu’dan Latin Amerika’ya dek uzanan galeri temsiliyeti ile dikkat çekiyor.

18. Contemporary Istanbul’u 54.500 Kişi Ziyaret Etti

Contemporary Istanbul’un Tersane İstanbul’da düzenlenen Akbank ana partnerliğinde 18. Edisyonu VIP gösterimi ve gala gecesinden sonra beş gün sürdü.

Frieze'de ilk gün nasıl geçti?

İngiltere'nin en önemli sanat fuarı Frieze London, 11-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleşiyor. Fuarın ilk gününde en çok konuşulanları öğrenmek için okumaya devam edin...

Kamusal Alanda Sanat, Sergi Pratikleri ve The Yard Üzerine

The Yard, kamusal alanların dönüştürülmesi ve sanatın kamusal mekânlardaki etkisi konusundaki vurgusuyla üçüncü yılını kutladı. Marc-Olivier Wahler’in küratörlüğünü üstlendiği bu etkinlik, fuar süresince çağdaş sanatı yeni bir bakış açısıyla ele aldı. Kamusal mekânların özgün bir sanat deneyimi sunma potansiyelini sergileyen The Yard, izleyicilere çağdaş sanatın sınırlarını genişletme ve kamusal alanlarla etkileşim kurma fırsatı sundu. Marc-Olivier Wahler ile The Yard sergisi ve sanata dair konuştuk.

Merceğin Gözünden: CI Photo Focus

Fotoğraf sanatının en güncel örneklerini sunmayı hedefleyen yeni fuar bölümü CI Photo Focus bu sene ilk defa izleyiciyle buluştu.

The Electric AI Canvas Art Basel’den sonra Contemporary Istanbul’da

Contemporary Istanbul 18. Edisyonu kapsamında The Electric AI Canvas yerleştirmesiyle Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW’nin tamamen elektrikli Yeni BMW i5’i ilk kez sanatseverlerle buluştu.

Frieze, The Armory Show ve Expo Chicago’yu Satın Aldı

Londra merkezli franchise, en büyük iki fuarı satın alarak ABD pazarında daha da genişledi. New York’taki The Armory Show’u satın alan sanat fuarı ve medya franchise’ı Frieze, Expo Chicago’yu da satın alma aşamasında; her iki isim de ABD’nin en büyük ve en uzun süreli fuarları arasında yer alıyor.