Firdevs Ev

Yaşamın Taşkınlığına, Ölümsüzlük İhtimaline

Arter’de yıl sonuna dek devam eden Farz Et Ki Sen Yoksun, Ömer Koç Koleksiyonu’ndan 600’ün üzerinde yapıt ve nesneyi izleyiciyle buluşturuyor. Tuhaflıklarla kuşandığı uzuvlardan ölümsüz bir beden yaratan sergi, zihnin odalarında tüm serbestliğiyle dolaşacak çağrışımları hareketlendiriyor.

Dilin Pasını Almak: Canan Tolon’un Havayla Teması

Canan Tolon, üretiminde dış dünyanın gerçekliğini kucaklamanın kendine has yöntemlerini deneysel süreçlerle keşfeden bir sanatçı. Tolon’un kişisel sergisi Havadan Sudan, 23 Kasım-24 Aralık 2023 tarihleri arasında Dirimart’ta izleyiciyle buluştu.

Küçük Güneş Patlamalarına Çıplak Gözle Bakmak

OMM’un İki Güneş Altında sergisi, yapıtın sanatçısı ile izleyicisi arasında oluşturduğu gölge oyunlarına dair bir düşünce deneyi. Bakışı sanatçıyla yapıtı arasındaki üretim oyununun aktif parçası olarak konumlandıran sergi Eskişehir’de iki yaz arasına seriliyor.

Ölümsüz Dostluklar ve Tentürdiyot Şişeleri

Galerist 28 Ekim’e dek Hüseyin Bahri Alptekin’in sanatımızdaki etkisini kesitlerle hatırlamamıza yardımcı olacak bir sergiyi sanatseverlerle buluşturuyor. Şifayı dostlarda arayan bir sanatçının tüm galeriye yayılan üretim anlayışı, yıkımla üretimin dinamizmi için de iyi bir örnek sağlıyor.

Zamandan Azade Bir İstanbul’un Sözlüğü: Reşad Ekrem Koçu’nun Biricik Kamusallığı

Reşad Ekrem Koçu’nun 11 ciltte ancak G harfine kadar gelebildiği ve bitirmeye ömrünün yetmediği meşhur İstanbul Ansiklopedisi’nin yayımlanamamış fasiküllerine dair birçok birikmiş belge, not, yazışma, fotoğraf ve çizim, Salt Galata’daki sergi sayesinde ilk kez izleyiciyle buluşuyor.