Gareth Harris

Venedik Bienali 2024: Giardini'de Mutlaka Görülmesi Gereken Pavyonlar

Kakao kaplı kreasyonlardan uzay gemilerine ve çürüyen meyvelere, işte ilk ön gösterim gününden seçtiklerimiz

1960’ların Londra’sında Çığır Açan Bir Sanatçı: Pauline Boty

Pop art’ın öncülerinden Boty, erkeklerin söz sahibi olduğu bir dünyada yeteneği ve cazibesiyle kendine bir yer edindi. Genç yaşta ölen sanatçının mirası şimdilerde yeniden büyüteç altında.

Sanatçılar ve Küratörler Manchester’daki Mekânda İptal Edilen Filistin Etkinliğiyle İlgili Kararın Geri Alınmasını Talep Ediyor

Voices of Resilience (Direncin Sesleri) projesi Yahudi toplumunun önemli bir kısmını temsil eden yerel bir kuruluşun şikâyetleri üzerine iptal edildi.

İsrail Pavyonu Sanatçısı Ateşkes Yapılmazsa Venedik Bienali Sergisini Açmayı Reddediyor

Ruth Patir, kendisi ve küratörler adına yaptığı açıklamada İsrail ve Hamas “ateşkes ve esirlerin özgür bırakılmasına dair bir anlaşmaya varana kadar” sergiyi açmayacağını söylüyor.

Anselm Kiefer | Yarım Kalmış Başyapıtlar

Alman sanatçı Floransa’daki yeni sergisi öncesinde iyilik ve kötülükten, iklim değişikliğinin sınırları ortadan kaldırmasından, resim yakmaktan, şöhretin vefasızlığından ve boyutun neden önemli olmadığından bahsediyor.

Dünyadan Kısa Haberler | Nisan 2024

UNESCO'nun Ukrayna'nın kültür sektörü raporu, Filistin Müzesi, NFT ve yapay zeka, Venedik Bienali, Contemporary İstanbul Vakfı sergisi, Suudi Arabistan'nın kültürel atılımları ve Güney Amerika'daki Patagonya resimlerine dair haberleri sizler için derledik.

Jeff Koons’un Ay’a Heykel Gönderme Planı Nihayet Hayata Geçiyor

Jeff Koons, Elon Musk'ın SpaceX şirketi tarafından üretilen bir roketle bu hafta Ay'a 125 heykel gönderecek. Leonardo ve Kleopatra'dan ilham alan eserler, ilk kez iki yıl önce duyurulmuştu.

Ai Weiwei, Batı Demokrasisinin 'Kırılgan' Durumunu Eleştirdi

Muhalif sanatçı, kısıtlamaların Avrupa ve ABD'de daha incelikli bir şekilde ortaya çıktığını savunuyor. Ai, "Batı'nın daha fazla ifade ve basın özgürlüğüne sahip olduğu yönünde yaygın bir yanılsama vardı. Batı, kendisini en az sansür uygulayan toplum olarak gösterdi. Oysa ben sansürün gücün olduğu her yerde devam ettiğine inanıyorum" ifadelerini kullanıyor.

'Eylem çağrısı': 2024 Venedik Bienali'nde yerli ve queer figürlere odaklanan 300'den fazla sanatçı yer alacak

60. Venedik Bienali küratörü Adriano Pedrosa, nisan ayında başlayacak olan dünyanın en prestijli bienaline ilişkin planlarını açıkladı. Dün sabah düzenlenen basın toplantısında Pedrosa, "insanların sınırlar ötesi hareketliliğine ilişkin krizlerle dolu bir dünyada" gerçekleşecek olan Foreigners Everywhere (Yabancılar Her Yerde) başlıklı uluslararası ana sergide toplam 331 sanatçının yer alacağını söyledi. Bienalde, Latin Amerika, Afrika, Arap dünyası ve Asya'dan 20. yüzyıl sanatçılarının tarihi değere sahip eserleri de yer alacak.

British Museum'un Kudüs'e ödünç vermeyi planladığı Cyrus Silindiri İran'da protestolara yol açtı

British Museum, antik kil davulun şu an ABD'de olduğunu ancak gelecekte sergileneceği mekanların teyit edilmediğini söylüyor.

Genç İngiliz sanatçı Flora Yukhnovich, Wallace Collection'da yeni eserlerini sergileyecek

18'inci yüzyıl Rokoko sanatını çağdaş bir izleyici kitlesi için yeniden yorumlamasıyla tanınan İngiliz sanatçı Flora Yukhnovich, bu yaz Londra'daki Wallace Collection'da Fransız sanatçı François Boucher ve diğer Rokoko ustalarından esinlenen iki yeni eser sergileyecek.

2024’te görülmesi gereken sergiler

The Art Newspaper yazarları, Londra'daki Michelangelo sergilerinden, Metropolitan Müzesi'nin en pahalı eserine 2024 yılında görmeniz gerekenleri derledi.

Venedik ve daha fazlası: Bu yıl ziyaret edilecek en ilginç bienaller

Gareth Haris, 2024'te gerçekleşecek tüm bienal ve trienalleri bir araya getirdi.

Banka Vakfı, Torino’nun Önemli Müzeleri İçin Artissima’daki Sanat Eserlerini Satın Aldı

Fondazione Arte CRT’nin yeni yöneticisi, halka yönelik sanat programları aracılığıyla sanatı kitlelere ulaştırmak istiyor.

Sanat Eserlerinin Yaratıcılarını Bulmak: Yapay Zekâ Araçları Ne Kadar Faydalı Olabilir?

Uzmanlar ve uygulamaların yaratıcıları bir konuda hemfikir: Yapay zekâ odaklı uygulamalar, bir resmin kime ait olduğunu değerlendirmek konusunda insan gözünün ve uzmanlığının yerini tutmasa da tamamlayıcı olabilir.

İklim aktivistleri Louvre piramidini boyadı

Dernière Rénovation adlı grubun üyesi iklim aktivistleri, Fransız hükümetinden binaların ısı yalıtımı için ülke çapında bir plan uygulamasını talep ediyor.

Londra'da Frieze ile eş zamanlı açılan ve çok konuşulan 12 sergi

Frieze London ile eş zamanlı açılan ve önümüzdeki aylarda ziyaret edilebilecek olan sergiler arasında Marina Abramović retrospektifinden köle ticaretine odaklanan enstalasyonlara kadar oldukça iddialı işlerle karşılaşıyoruz.

Leonardo'nun 450 milyon dolarlık eseri Salvator Mundi NFT olarak geri dönüyor

Dünyanın en pahalı tablosu, NFT’ye dönüştürülmeye hazırlanıyor. Leonardo da Vinci'ye atfedilen Salvator Mundi,2017'de Christie's New York'ta açık artırmada bugüne dek ödenen en yüksek fiyat olan 450.3 milyon dolar karşılığında satılmıştı.

Suudi Arabistan, Dünya Miras Alanı El-Ula Vahası’nda iki yeni müze açıyor

Biri çağdaş sanat alanında, diğeri Tütsü Yolu konseptinde kurgulanan iki müze, bölgenin 15 yıllık gelişim planı kapsamında faaliyete geçirilecek ilk “kültürel varlıklar”.