Venedik Bienali

Venedik Bienali

Brezilya, Tamamı Yerli Halktan Oluşan Venedik Pavyonuyla "Beş Yüzyıllık İstilayı" Yansıtıyor

Sanatçılar sömürgeciliğin mirasına ve halklarının karşılaştığı zorluklara odaklanıyor.

"Herkes Venedik Bienali’nin Tadını Çıkarsın — Ama Dikkat Edin, Ölmekte Olan Bir Şehirde Gerçekleşiyor"

Venedik’in yükselen su seviyelerinden kurtulmak için hala bir şansı var: işte nasıl olabileceği

Venedik Bienali 2024: Giardini'de Mutlaka Görülmesi Gereken Pavyonlar

Kakao kaplı kreasyonlardan uzay gemilerine ve çürüyen meyvelere, işte ilk ön gösterim gününden seçtiklerimiz

İsrail Pavyonu Sanatçısı Ateşkes Yapılmazsa Venedik Bienali Sergisini Açmayı Reddediyor

Ruth Patir, kendisi ve küratörler adına yaptığı açıklamada İsrail ve Hamas “ateşkes ve esirlerin özgür bırakılmasına dair bir anlaşmaya varana kadar” sergiyi açmayacağını söylüyor.

Venedik Bienali Türkiye Pavyonu'nda Gülsün Karamustafa'nın Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli adlı eseri sergilenecek

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) koordinasyonunu üstlendiği Venedik Bienali Uluslararası Sanat Sergisi Türkiye Pavyonu bu yıl Gülsün Karamustafa’nın mekâna özel ürettiği eseri Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli adlı yerleştirmeye evsahipliği yapacak. Adriano Pedrosa küratörlüğündeki bienal, 20 Nisan–24 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’nda Çağdaş Sanatın Yansımaları

İlk kez 1895’te gerçekleştirilen ve 2022’de 800 binden fazla kişinin ziyaret ettiği Venedik Bienali’nin 60. Edisyonu 20 Nisan’da sanatseverlerle buluştu.

Güneş Terkol: Hayal ve Hakikat Arasında Dalgın Dalgalanmalar

Bu sene 60. Uluslararası Venedik Bienali’ne davet edilen Güneş Terkol, kendisine hiç de yabancı olmayan bienalin Foreigners Everywhere (Yabancılar Her Yerde) temasını iki pankart işiyle taçlandırdı. Terkol’la sanatını, atölyelerini, Venedik Bienali’ndeki işlerini konuştuk.

Venedik Bienali 2024'ün Küratörü Adriano Pedrosa "Foreigners Everywhere"(Yabancılar Her Yerde) Hakkında Konuştu

Küratör Adriano Pedrosa, Venedik Bienali'nin şimdiye kadarki en çeşitli sergisi olan Foreigners Everywhere'in ardındaki düşünceyi açıklıyor.

Kısa Ön İzleme: 2024 Venedik Bienali’nde Asya Pavyonları

Çürümeye yüz tutmuş meyve, koku yayan bir heykel ve fantastik bir ejderha gemisi, bu yılın prestijli etkinliğinde kimlik, göç ve hafıza temalarını işleyen eserlerden birkaçı.

Dünyadan Kısa Haberler | Nisan 2024

UNESCO'nun Ukrayna'nın kültür sektörü raporu, Filistin Müzesi, NFT ve yapay zeka, Venedik Bienali, Contemporary İstanbul Vakfı sergisi, Suudi Arabistan'nın kültürel atılımları ve Güney Amerika'daki Patagonya resimlerine dair haberleri sizler için derledik.

'Eylem çağrısı': 2024 Venedik Bienali'nde yerli ve queer figürlere odaklanan 300'den fazla sanatçı yer alacak

60. Venedik Bienali küratörü Adriano Pedrosa, nisan ayında başlayacak olan dünyanın en prestijli bienaline ilişkin planlarını açıkladı. Dün sabah düzenlenen basın toplantısında Pedrosa, "insanların sınırlar ötesi hareketliliğine ilişkin krizlerle dolu bir dünyada" gerçekleşecek olan Foreigners Everywhere (Yabancılar Her Yerde) başlıklı uluslararası ana sergide toplam 331 sanatçının yer alacağını söyledi. Bienalde, Latin Amerika, Afrika, Arap dünyası ve Asya'dan 20. yüzyıl sanatçılarının tarihi değere sahip eserleri de yer alacak.

Nil Yalter, Venedik Bienali Altın Aslan Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne değer görüldü

Nil Yalter, Venedik Bienali Altın Aslan Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne değer görüldü. Yalter ile birlikte bu ödüle değer görülen bir diğer isim ise Brezilyalı sanatçı Anna Maria Maiolino. Bienalin, ‘Foreigners Everywhere’ (Yabancılar Her Yerde) başlıklı 60. edisyonu kapsamında verilen ödül, sanatçılara açılış günü olan 20 Nisan 2024’te takdim edilecek.