James Imam

JR, Son Optik İllüzyonunda Milano’nun Merkezi Tren İstasyonuna Tünel Açıyor

Sokak sanatçısının yeni kamusal sanat işi Milano Tasarım Haftası’na denk geliyor.

Müsteşar Vittorio Sgarbi skandalların ortasında istifa etti

Sanat suçları nedeniyle hakkında soruşturma açılan tartışmalı sanat eleştirmeni Vittorio Sgarbi, İtalya Kültür Bakanlığı’ndaki görevinden derhal geçerli olmak üzere istifa etti ve siyasi hasımlarından kutlama mesajları yağdı. Eleştirmen, küratör ve yorumcu Vittorio Sgarbi, hakkında açılan çok sayıda soruşturma nedeniyle istifa etmesi için baskı görüyordu.

Sanat Sağlığınıza İyi Gelir mi?

Aralarında Dünya Sağlık Örgütü’nün de olduğu pek çok kurum tarafından yürütülen önemli bir bilimsel araştırma projesi bu sorunun cevabını vermeyi amaçlıyor.

Yağmur, Fırtına, Kuraklık: Avrupa’nın Antik Mirasını İklim Değişikliğinden Kurtarmak

AB projesi, su seviyesinin yükselmesi yüzünden erozyona uğrayan Yunanistan’daki MÖ 12. yüzyıla ait bir şehirden, su seviyesinin düşmesiyle birlikte bir gölün suları altında kalma tehlikesi yaşayan İsviçre’deki tarihöncesi köylere kadar çok sayıda arkeolojik alanda hasarı durdurmanın yollarını bulmayı amaçlıyor.

İtalya'nın ilk faşizm müzesi açılıyor

Salò kasabasında bulunan tartışmalı kurumun küratörleri, MuSa'nın faşist diktatör Benito Mussolini'yi "ne şeytanlaştırmayı ne de savunmayı" amaçlayacağını söylüyor. Müzenin 2023 sonbaharında açılması planlanıyor.