Emrah Kolukısa

On Günde Sahnelenen Bir Rock Müzikali

Yılın dikkat çeken prodüksiyonlarından biri olan rock müzikali Hamiyet, tiyatromuzda benzerlerine az rastlanır bir oyun. Gerçek bir hayat hikâyesinin üzerine inşa edilen oyunu, o hayat hikâyesinin tanığı olan Peyk’in kurucularından İrfan Alış’la konuştuk.

MUBI İyi Sinemanın Peşinde

Türkiye’de bir süredir sessiz sedasız ama çok etkili bir devrim yaşanıyor. Sayıları son yıllarda bir hayli artan ama hepsi birbirinin taklidi sayılabilecek dijital platformlar arasında nitelikli filmler yayınlamasıyla öne çıkan ve sinefillere hitap eden MUBI, gitgide katlanan abone sayısıyla bir yıldız gibi parlıyor. MUBI’nin bu kimilerince beklenmedik başarısını, MUBI Türkiye’nin direktörü Cem Altınsaray’la konuştuk.

Selçuk Demirel'den Yerle Gök Arasında Sonsuz Bir Dünya

Ünlü çizer Selçuk Demirel’in “Yerle Gök Arasında” başlıklı sergisi Fransız Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerini bekliyor. Emrah Kolukısa, çizimlerinde ele aldığı konular kadar yarattığı etkiyle de evrensel bir imza olan sanatçıya sorularını yöneltti.

Geçmişle Bugünün Kucaklaştığı Bina

İş Bankası Resim Heykel Müzesi içerdiği devasa koleksiyonun ötesinde 19. yüzyıldan bugüne geçirdiği üç aşamalı evrimle mimari açıdan da ilgiyi hak ediyor. Binanın mimari dönüşümünü müzeyi tasarlayan mimarlardan Ertuğ Uçar’la konuştuk.

Bir Performans Sanatı Olarak Roman

"yüz yıllık SÖZ" performansı, Cumhuriyet tarihine edebiyatın penceresinden bakarken geleceğe dair umutları, romanlarla benzersiz bir deneyim yaşayan gençlerin zihinlerinde yeşertmeyi amaçlıyor bir anlamda.