Carlie Porterfield

Metropolitan Sanat Müzesi Çalışanları Açık Mektuplarında Kuruma “Filistinlileri Savunma” Çağrısında Bulundu

Müze direktörü ve icra kurulu başkanı Max Hollein’a iletilen mektup 150’den fazla çalışan tarafından imzalandı.

Brent Sikkema davasında şüpheli tutuklandı

Brezilya polisi bugün yaptığı açıklamada, New Yorklu galerist Brent Sikkema'nın Rio de Janeiro'da vahşice öldürülmesiyle ilgili bir şüphelinin tutuklandığını söyledi. Rio gazetesi O Globo'ya göre polis şüphelinin Küba vatandaşı Alejandro Triana Trevez olduğunu tespit etti.

Border Biennial, Teksas-Meksika sınırının sanatını sergiliyor

ABD-Meksika sınırında sanat ve kültürü kutlayan Border Biennial, Covid-19 kısıtlamaları dolayısıyla yaşanan aranın ardından geri döndü.

Art Basel Miami Beach'i VIP ayakta tutuyor

Art Basel Miami Beach’in açılışıyla birlikte, geçmiş yıllardaki yüksek fiyatlar olmasa da satışlar hızlandı. 'Pazar çapında bir direnç mi, yoksa başarana kadar numara yapılan kolektif bir gösteri mi?' Çarşamba günü Miami Beach'te düzenlenen Art Basel'in VIP gününe damga vuran soru buydu. Nihai cevap daha sonra netleşecek olsa da, fuarın ilk saatlerindeki sonuçlar en azından ölçülü bir iyimserliğe neden oldu.

Sanatçıların Yapay Zeka Görsel Üreticilerine Karşı Açtığı Telif Hakkı Davası Reddedildi

Kaliforniya’da bir federal yargıç, sene başında yapay zeka (AI) görsel üreticilerini telif hakkı ihlaliyle suçlayan sanatçılar tarafından açılan bir davadaki iddiaların çoğunu reddetti. Karar, dönüm noktası niteliğindeki davada, davacılar için ileriye dönük yolu karmaşıklaştırdı. Sanatçılar, hukuki mücadeleye devam edeceklerini belirtti.