Yapay Zeka

Harold Cohen’in Yapay Zekayla Üretilen İşleri Jeneratif Sanatı Tekrar Gündeme Taşıyor

Whitney Amerikan Sanatı Müzesi, merhum sanat ve teknoloji mucidinin ileri görüşlü "AARON" serisini ön plana çıkarıyor.

Artırılmış Gerçeklikle Kamusal Alanda Sanat

Dijital sanat platformu Kinfolk, şehrin belirli yerlerinde uygulamalarını kullanarak görüntülenebilecek, dört sanatçılı bir sergi başlattı. Proje kapsamında Pamela Council, Derrick Adams, Tourmaline ve Hank Willis Thomas 'ın yeni yarattığı artırılmış gerçeklik (AG) anıtları kamusal alanlara yerleşiyor.

AI'dan Z'ye: 2023’ün Sanat 3.0 Alfabesi

Yapay zeka, blok zincir sözleşmeleri, stadyum boyutunda videolar, NFT'ler ve sosyal medya gelişmeleriyle dolu bir yıl için özetimiz…

Dijital Teknolojiler İade Konusundaki Tartışmaların Çözümüne Yardımcı Olabilir mi?

Birçok kişi, YZ ve NFT’lerden 3D tarama teknolojisine kadar uzanan yeni uygulamaların, eserlerin ait oldukları topluluklara iadesinde oyunun kurallarını değiştireceğine inanıyor. Avukatlarsa bu teknolojilerin süreci zorlaştırabileceğini söylüyor.

Sanat Eserlerinin Yaratıcılarını Bulmak: Yapay Zekâ Araçları Ne Kadar Faydalı Olabilir?

Uzmanlar ve uygulamaların yaratıcıları bir konuda hemfikir: Yapay zekâ odaklı uygulamalar, bir resmin kime ait olduğunu değerlendirmek konusunda insan gözünün ve uzmanlığının yerini tutmasa da tamamlayıcı olabilir.

Aydabir’in Eylül Buluşmasında "Tasarım ve Dijital Dönüşüm" Konuşuldu

Bien ana sponsorluğunda, İDEALİST İç Mimarlık Derneği tarafından organize edilen söyleşi serisi "Aydabir"in on beşincisi "Tasarım ve Dijital Dönüşüm" temasıyla gerçekleştirildi.