Torey Akers

Jeff Koons'un 125 heykelini taşıyan SpaceX Ay aracı güç kaybediyor

100'den fazla Jeff Koons heykelini uzaya taşıyan Ay aracı Nova-C'nin (Odysseus), başarısız bir inişin ardından uçuş kontrol mühendisleriyle iletişimini kaybetmesi gündemde.

Patagonya’da Güney Amerika'nın en eski kaya sanatı örnekleri keşfedildi

Arkeologlar tarafından yapılan radyokarbon tarihlemesi, Arjantin'in güneyindeki bir mağarada bulunan duvar motiflerinin 8.000 yıldan daha eski olduğunu ortaya çıkardı.

Jennifer Lopez, Bad Bunny, Zendaya ve Chris Hemsworth 2024 Met Gala’ya başkanlık edecek

Met Gala’nın bu yılki teması "Zamanın Bahçesi". Etkinliğe her zamanki gibi Vogue Yayın Yönetmeni Anna Wintour başkanlık edecek. Jennifer Lopez, Bad Bunny, Zendaya ve Chris Hemsworth ise bu yılın eşbaşkanları olarak duyuruldu.

2024’te açılacak ve yenilenecek müzeler

2024 dünyanın dört bir yanından heyecan verici müze yapılarını müjdeliyor. Önümüzdeki aylarda, Grand Egyptian Museum nihayet açılırken São Paulo'daki MASP yeraltı tüneliyle yeni bir yapıya bağlanacak. Torey Akers, Lee Cheshire ve Tom Seymour Mısır’dan Brezilya’ya, Norveç’ten ABD’ye müzeleri mercek altına aldı.

Judy Chicago: Unutulmuş Muhteşem Kadınları Destekleyen ve Acıdan Güzellik Yaratan Usta

New York’ta kapsamlı bir retrospektifin açılışını yapan ABD’li sanatçıyla, kendisine ilham veren, 15. yüzyılda yaşamış kadın yazardan, “yaşamın amacı”ndan ve çalışmalarının ancak şimdi doğru bir şekilde anlaşılmasından bahsettik.