Louis Jebb

Süreç Üzerine: Refik Anadol Yapay Zekâ Sanatının Yaratım Sürecini Göstererek Gizemini Açıklamaya Çalışıyor

Medya sanatçısının Londra, Serpentine Galleries’teki “Echoes of the Earth: Living Archive” (Dünyanın Yankıları: Yaşayan Arşiv) sergisi, ham veri kaynaklarını ve Anadol’un yapay zekâyla yarattığı Large Nature Model’in (Büyük Doğa Modeli) tasarımını radikal şekilde açıklıyor.

“Face Time”: Sanat Dünyası Apple Vision Pro’yla Çalışmaya Hazırlanıyor

Karma gerçeklik gözlüğünün çarpıcı bir görsel kalitesi var. Peki tanesi 3.500 dolardan satışa çıkan gözlük, küratörlerin galeri ve müze sergilerini dünyadan herkesin gerçekçi bir şekilde deneyimleyebilme hayallerini gerçekleştirebilecek mi? Refik Anadol ve Igal Nassima’yla konuştuk.

Protestocular, Louvre Müzesi’nde Leonardo Da Vinci'nin başyapıtına çorba fırlattı

Riposte Alimentaire üyeleri, dünyanın en çok izlenen tablosunun önündeki koruyucu cama balkabağı çorbası sıçratarak "sağlıklı ve sürdürülebilir gıda" hakkı talep etti. Mona Lisa saldırıdan zarar görmedi.

Velázquez’in Tablosu Hem Gurur Kaynağı Hem Protesto Sembolü

Kasım ayında Just Stop Oil hareketi adına eylem yapan iklim protestocularının saldırısına uğrayan National Gallery’nin başyapıtı –toplumsal veya kültürel– güncel kaygıları ifade etmek için üçüncü kez kullanılıyor.

2024’te görülmesi gereken sergiler

The Art Newspaper yazarları, Londra'daki Michelangelo sergilerinden, Metropolitan Müzesi'nin en pahalı eserine 2024 yılında görmeniz gerekenleri derledi.

AI'dan Z'ye: 2023’ün Sanat 3.0 Alfabesi

Yapay zeka, blok zincir sözleşmeleri, stadyum boyutunda videolar, NFT'ler ve sosyal medya gelişmeleriyle dolu bir yıl için özetimiz…

Işığın Mimarları: Sanatçının Emrindeki Teknoloji

Londra ve Amsterdam’daki sergiler ve Christopher Wren’in ölümünün 300. yılı dolayısıyla yapılan yeni eserler, aydınlatma donanımındaki seçenek krizine rağmen sanatçıların konsepti ön planda tuttuğunu ortaya koyuyor.