Performans

Tazmanya Mahkemesi Kadınlara Özel Sanat Enstalasyonunun “Ayrımcı” Olduğu Kararına Vardı

Kirsha Kaechele'nin Eski ve Yeni Sanat Müzesi'ndeki “Ladies Lounge”ı (Kadınlar Salonu) 28 gün içinde erkekleri kabul etmek zorunda.

Nezaket Ekici’nin Kişisel Sergisi “Keşfin Boyutları” Pi Artworks İstanbul’da

Nezaket Ekici’nin Pi Artworks İstanbul’daki üçüncü kişisel sergisi “Keşfin Boyutları” (Dimensions of Discovery) 4, 5 ve 6 Nisan günleri gerçekleşecek performans serisiyle birlikte kapılarını aralıyor. Sanatçının performans serisi ve video işlerine yer veren sergi, Pi Artworks İstanbul’da 25 Mayıs’a kadar izleyiciye açık olacak.

Resimden Performansa Sanatta Ekmek

Tarımı yapılan ilk ürünlerden buğday kadar eski bir tarihi olan ekmek, antik dönemden itibaren sayısız kez sanatın konusu oldu. Yemekle ilişki kuran çağdaş sanat örneklerinde de sanatçılar ekmeği kullanmaya devam ediyor.

Küçük Adımlar, Büyük Çatlaklar

İşlerinde iklim krizi, kimlik ve beden politikaları gibi hem yerel hem uluslararası olan konuları irdeleyen Ateş Alpar’la kamusal alanda performans üretmenin nedeni ve nasılı üzerine.

Mesut Arslan: ‘Kendimi rüyalarımda, rüyalarımı sahnede, sahneyi dünyada arıyorum.’

Mesut Arslan, sahneyi ortadan kaldıran, seyirciyi oyuna çeken bir tiyatro yönetmeni. Belçika’da yaşayan Arslan ile Türkiye’de sahnelediği son oyunu Gilgamesh/Gılgamış’ı; Doğu’da, Batı’da ve Orta Batı olarak tanımladığı Türkiye’de tiyatroyu konuştuk.

TUNCA’nın “muhatabı olmayan mutfağı”

TUNCA’nın yemek pişirme ve kültürüne dayanan sanat çalışmalarının bir araya geldiği sergisi “Muhatabı Olmayan Mutfak”, 6 Ocak’ta Bursa, İMALAT-HANE'de açıldı. “Muhatabı Olmayan Mutfak”, sofralarla ilişkili lider portreleri ve yeniden kurgulanan menülerin yanı sıra farklı disiplinlerden uzmanların katılımıyla düzenlenecek yemek performanslarıyla katılımcı bir sanat pratiğine imkân veriyor.

Performans sanatçısı, Marina Abramović retrospektifi sırasında 'cinsel tacize uğradığı' iddiasıyla MoMA'ya dava açtı

Abramović'in eserlerini sergi için "yeniden yorumlayan" sanatçılardan biri olan John Bonafede, sergi süresince yedi kez cinsel saldırıya uğradığını iddia ediyor.

Marina Abramović ile ‘Maria Callas'ın 7 Ölümü’ Üzerine : Bu operayı 103 yaşıma kadar rahatlıkla sahneleyebilirim

Marina Abramović opera sahnesini dayanıklılık testine dönüştürebilecek yegane isimlerden. Sadece kendisi için değil -76 yaşındaki performans sanatçısı 90 dakikalık performansın bir saatini yatakta hareketsizce uzanarak geçiriyor- seyirciler için de…

New York'un performans sanatı bienali, kavramsal sanatın doruk noktasına odaklanarak geri dönüyor

Performa 2023 Bienali, 40 çağdaş sanatçının eserleri üzerinden 1960'lı ve 1970'li yılların kavramsal sanatını başlangıç noktası olarak alıyor. Bienal, onuncu edisyonunda disiplinler arası canlı performansı merkez alıyor ve 40 uluslararası sanatçının New York kentinin farklı yerlerindeki çalışmalarını, güçlü kavramsal boyutu olan projelere ağırlık vererek sunuyor.