Bienal

6. Mardin Bienali Seçkisi

10 Mayıs-10 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleşen 6. Mardin Bienali’nden öne çıkan işlerin bir kısmını derledik.

Dünyadan Kısa Haberler | Mayıs 2024

MET müzesi çalışanlarının ayaklanması, Nicolas Berggruen'in Venedik'teki yeni sergi mekanı, Kuzey İtalya'da başlatılan kamusal sanat projesi, San Francisco Sanat Merkezi'ndeki Filistin tartışmaları, Denver Sanat Müzesi'nin iade ettiği eserler, Aliph Vakfı'nın restorasyonları ve 6. Mardin Bienali'ne dair haberleri sizler için derledik.

Miras, Sanat ve Sürdürülebilirlik Odağında Mardin Bienali

6. Edisyonu 10 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında Daha Uzaklara başlığıyla gerçekleşecek Mardin Bienali’nin eşdirektörleri Döne Otyam ve Hakan Irmak’la bienalin tarihini, sürdürülebilirliğini, kente ve kültürel mirasa katkısını konuştuk.

Mardin’den Uzaklara Bakmak

10 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında, Ali Akay küratörlüğünde Daha Uzaklara temasıyla düzenlenecek 6. Mardin Bienali’ne, çalışmalarını İstanbul ve Berlin’de sürdüren iki sanatçının, Ayşe Erkmen ve Ahmet Öğüt’ün işleri aracılığıyla İstanbul’dan bakıyoruz.

Güneş Terkol: Hayal ve Hakikat Arasında Dalgın Dalgalanmalar

Bu sene 60. Uluslararası Venedik Bienali’ne davet edilen Güneş Terkol, kendisine hiç de yabancı olmayan bienalin Foreigners Everywhere (Yabancılar Her Yerde) temasını iki pankart işiyle taçlandırdı. Terkol’la sanatını, atölyelerini, Venedik Bienali’ndeki işlerini konuştuk.

Sayısız Bienal Arasında Gerçek Bir Yenilik: Klima Biennale Wien

Avusturya’nın başkenti, çevresel krizlerle yüzleşmek için yeni bakış açıları sunmak üzere yerel ve uluslararası sanatçılarla birlikte çalışıyor.

'Eylem çağrısı': 2024 Venedik Bienali'nde yerli ve queer figürlere odaklanan 300'den fazla sanatçı yer alacak

60. Venedik Bienali küratörü Adriano Pedrosa, nisan ayında başlayacak olan dünyanın en prestijli bienaline ilişkin planlarını açıkladı. Dün sabah düzenlenen basın toplantısında Pedrosa, "insanların sınırlar ötesi hareketliliğine ilişkin krizlerle dolu bir dünyada" gerçekleşecek olan Foreigners Everywhere (Yabancılar Her Yerde) başlıklı uluslararası ana sergide toplam 331 sanatçının yer alacağını söyledi. Bienalde, Latin Amerika, Afrika, Arap dünyası ve Asya'dan 20. yüzyıl sanatçılarının tarihi değere sahip eserleri de yer alacak.

Venedik ve daha fazlası: Bu yıl ziyaret edilecek en ilginç bienaller

Gareth Haris, 2024'te gerçekleşecek tüm bienal ve trienalleri bir araya getirdi.

Land&River Art Bienali devam ediyor

Land&River Bienali (Arazi ve Nehir Sanatı Bienali) Commagene LAR “Para ve Çevre: Bir Metaforun Değeri” temasıyla 23 Eylül’den bu yana Adıyaman’da devam ediyor. 

New York'un performans sanatı bienali, kavramsal sanatın doruk noktasına odaklanarak geri dönüyor

Performa 2023 Bienali, 40 çağdaş sanatçının eserleri üzerinden 1960'lı ve 1970'li yılların kavramsal sanatını başlangıç noktası olarak alıyor. Bienal, onuncu edisyonunda disiplinler arası canlı performansı merkez alıyor ve 40 uluslararası sanatçının New York kentinin farklı yerlerindeki çalışmalarını, güçlü kavramsal boyutu olan projelere ağırlık vererek sunuyor.