Mimari

Los Angeles Nehri’ni “Büken” Sanatçı

Lauren Bon yeni projesinin Güney California’nın en kıymetli kaynaklarından birini kısmen kurtarabileceğini umuyor: Suyu.

Mimarlık Tarihyazımında Alternatif Bir Anlatı Türü: Grafik Roman

Doğaüstü güç hikâyeleri sınırını aşarak gündelik hayat ve sözlü tarih gibi konulara da temas eden grafik roman türü, mimarlık tarihi anlatılarında da önem kazanmaya başladı. Bunun önemli bir örneği olan Çizgilerle Modern Türkiye Mimarlığı projesi, modern Türkiye’nin inşa edilmesinde öncü mimarlar ve yapıların hikâyelerine odaklanıyor.

Sevinçli Bir Arşiv

Işıl Çokuğraş ve C. İrem Gençer’in Doğan Apartmanı’nın çatı katında duran belgelerde yaptıkları kazı sonucu ortaya çıkardıkları Mualla Eyüboğlu arşivi, mimar kadınların Cumhuriyet sahnesindeki rollerini görünürleştiren çalışmalara önemli bir katkı sağlıyor.

İstanbul Modern Kültürel Mimari Kategorisinde “Yılın Binası” Ödülünü Kazandı

İstanbul Modern dünyanın önde gelen mimarlık platformlarından ArchDaily’nin kültürel mimari kategorisinde “Yılın Binası” ödülüne layık görüldü. ArchDaily tarafından 15 kategoride verilen ödüller, aday olan projelerin barındırdığı niteliklere ve bulundukları konumdaki topluluğa nasıl yarar sağladığına göre platformun okuyucuları tarafından belirleniyor.

Geçmişle Bugünün Kucaklaştığı Bina

İş Bankası Resim Heykel Müzesi içerdiği devasa koleksiyonun ötesinde 19. yüzyıldan bugüne geçirdiği üç aşamalı evrimle mimari açıdan da ilgiyi hak ediyor. Binanın mimari dönüşümünü müzeyi tasarlayan mimarlardan Ertuğ Uçar’la konuştuk.

Modern Mimarinin Kitle İletişim Aracı Olarak İnşası

Mimarlık tarihçisi, teorisyeni ve küratör Beatriz Colomina, Mahremiyet ve Kamusallık: Kitle İletişim Aracı Olarak Modern Mimari kitabında mimariyle ilgili kanonik olmayan bir yeniden okuma deneyimi sunuyor.

2024’te açılacak ve yenilenecek müzeler

2024 dünyanın dört bir yanından heyecan verici müze yapılarını müjdeliyor. Önümüzdeki aylarda, Grand Egyptian Museum nihayet açılırken São Paulo'daki MASP yeraltı tüneliyle yeni bir yapıya bağlanacak. Torey Akers, Lee Cheshire ve Tom Seymour Mısır’dan Brezilya’ya, Norveç’ten ABD’ye müzeleri mercek altına aldı.

Dünya Miras Kenti Safranbolu

Karabük’e bağlı, kent merkezine 8 kilometre uzaklıktaki Safranbolu, Homeros’un İlyada’sında geçen adıyla Paphlagonia bölgesinin sınırları içinde yer alıyor. Yunan coğrafyacı ve tarihçi Strabon’a göre bölge, Orta ve Batı Karadeniz’i de kapsıyor. Safranbolu’nun yakın çevresinin tarihi, son yıllarda artarak devam eden yüzey araştırmaları ve kazılardan gelen somut verilerle aydınlanmaya başladı.

Melek Zeynep Bulut'un Ödüllü Eseri "Açık Yapıt" Cumhuriyet’in 100. Yılında Türkiye’de

Melek Zeynep Bulut’un performatif, deneysel bir mekân kurgusu olan eseri “Açık Yapıt”, Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamaları kapsamında 29 Ekim’de, AKM’de sanatseverlerle buluşuyor. 19 Kasım’a dek ziyaret edilebilecek “Açık Yapıt”, Türkiye’de ilk defa gösteriliyor.

Aydabir’in Eylül Buluşmasında "Tasarım ve Dijital Dönüşüm" Konuşuldu

Bien ana sponsorluğunda, İDEALİST İç Mimarlık Derneği tarafından organize edilen söyleşi serisi "Aydabir"in on beşincisi "Tasarım ve Dijital Dönüşüm" temasıyla gerçekleştirildi.

Mimari ile Sanatın Kesişim Noktasında Yankılananlar

Çamlıca Kulesi ve Seul’deki Robot ve Yapay Zekâ Müzesi’yle tanınan Melike Altınışık Architects’in kurucusu mimar Melike Altınışık’la mimarlık ile sanat arasındaki geçirgenliği ve son projesini konuştuk.

Roma’da Klasisizm ile Modernizmin Buluştuğu Sürdürülebilir Bir Otel

Geçtiğimiz mart ayında kapılarını açan Six Senses Rome, Antik Roma’nın izlerinden ilhamla yaratılan etkileyici konsept tasarımıyla tarihe atıfta bulunuyor.

Minimalist Usta Tadao Andō’yla Müze Tasarımı, Miras ve Umut Üzerine

Kendi tasarladığı SAN Müzesi’nde sergisi açılan Japon mimar Tadao Andō’dan ender bir söyleşi.