İstanbul

Hiç Bitmeyen Sürprizleriyle İSTİKLAL CADDESİ

Galeri Rotası’nın İstiklal Caddesi’ni merkeze alacağımız üçüncü bölümünde yer yer ara sokaklara doğru yöneliyor, çeşitli sanat mekânları arasında yürürken tarih katmanları arasında anımsadıklarımıza ve anılara bakıyoruz.

Pera 77 : İstanbul’un En Yeni Caz Kulübü

The Marmara Pera, geçtiğimiz sonbahardan bu yana İstanbul’un en yeni caz kulübüne ev sahipliği yapıyor. İkonik otelin giriş katında yer alan Pera 77, haftanın dört günü caz ruhunu sahneye taşıyor.

Nobu Londra'nın kurumsal pasta şefi Regis Cursan ile mutfakta yaratıcılığın arka planı

Robert de Niro ve Japon şef Nobu Matauhisa’nın ortaklığıyla tanınan dünyaca ünlü Japon restoranı Nobu, İstanbul adresinde kurumsal pasta şefi Regis Cursan’ı ağırladı. Otuz yılı aşkın pastacılık deneyimiyle farklı ülkelerin mutfak kültürlerine odaklanarak imza tarifler geliştiren şef Cursan’la mutfakta yaratıcılığın arka planını konuştuk.

Modern İstanbul Müziğinde Yeni Bir Pencere: Khundaray Ensemble

İlk performanslarını Contemporary Istanbul’un açılış gecesinde “Nova Roma” parçasıyla sergileyen Khundaray Ensemble, İstanbul’dan dünyaya, müzikten diğer sanat disiplinlerine açılan bir yolculuğa çıkıyor. İkili, yolun başında hikâyelerini Yekta Kopan’a anlattı.

PERA: Meşrutiyet Caddesi’nin Sanata Bakan Yüzü

İstanbul, birçok alanda olduğu gibi sanatta da hem ülkemizde hem de dünyada önemli bir merkez. Şehrin zengin sanat yaşamını besleyen damarlardan biri de güncel sanat galerileri. Bu dosyada İstanbul’un her yerine dağılan ama yoğunlukla Beyoğlu ve çeperinde yer alan galerilerin peşine düşüyor, kadim şehrin hikâyeleri eşliğinde rotalar oluşturuyoruz. Galeri Rotası’nın ilkinde Pera’da, Meşrutiyet Caddesi’ndeyiz.

32 yıl sonra Poesium yeniden İstanbul'da

Farklı coğrafyaları ve kültürleri duygunun dili olan şiirle bir araya getiren "Poesium İstanbul 2. Uluslararası Şiir Forumu" 32 yıl aradan sonra tekrar İstanbul’da düzenleniyor. İBB tarafından ilki 1991 yılında düzenlenen bu anlamlı şiir birlikteliği, 32 yılın ardından, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılında dokuz farklı ülkeden şairleri ağırlayacak. 7-10 Aralık tarihleri arasında Beyoğlu’nun simge mekânlarından Metrohan’da düzenlenecek poesium’a, Türkiye’nin dışında ABD, Hindistan, İran, İspanya, İtalya, Lübnan ve Yunanistan’dan şairler katılıyor.

İstanbul Tiyatro Festivali Bu Sene Yüzünü Umuda Dönüyor

27. İstanbul Tiyatro Festivali açılışını bugün, dans tiyatrosu denince akla ilk gelen isim olan Pina Bausch’un başyapıtı Café Müller’le yapıyor. Bu sene ağırlıklı olarak Beyoğlu’ndaki oyunlarıyla heyecan uyandıran festival kapsamında 11 yerli, 9 uluslararası yapım 25 Kasım'a dek izleyiciyle buluşacak.

Yeni Eski Yeni Merkez

Büyükşehirlerin merkezinin neresi olduğunu söylemek oldukça zordur. Geçmişi köklü olan şehirlerde bu daha da karmaşıklaşır. Büyükşehirler, özellikle son yüzyılda sürekli göç aldığı için katlanarak büyür ve pek çok merkezi olmak durumunda kalır.

İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’ne Tarihindeki En Kapsamlı Koleksiyon Bağışı

Türkiye’nin ilk ve en büyük plastik sanatlar müzesi olan İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’ne (İRHM) tarihindeki en kapsamlı koleksiyon bağışı yapıldı.

Murat Abbas rehberliğinde İBB Kültür Sanat Rotası

İBB Kültür AŞ genel müdürü Murat Abbas ile Gençlere Alan Açık: Resim Yarışması ve Mecidiyeköy Meydanı Projesi'ni konuştuk.

Fil gözlerinin içinden Zeyrek Çinili Hamam

Kaptan-ı Derya Barbaros Hayreddin Paşa’nın 16. yüzyılda yaptırdığı, dönemin Hassa Başmimarı Sinan’ın eseri Çinili Hamam, Bizans ve Osmanlı dönemlerinin itibarlı semti Zeyrek’te korunmakta olan girift bir kültürel miras düğümü olmanın yanı sıra, yüklü bir hafıza mekânı.