Film

MUBI İyi Sinemanın Peşinde

Türkiye’de bir süredir sessiz sedasız ama çok etkili bir devrim yaşanıyor. Sayıları son yıllarda bir hayli artan ama hepsi birbirinin taklidi sayılabilecek dijital platformlar arasında nitelikli filmler yayınlamasıyla öne çıkan ve sinefillere hitap eden MUBI, gitgide katlanan abone sayısıyla bir yıldız gibi parlıyor. MUBI’nin bu kimilerince beklenmedik başarısını, MUBI Türkiye’nin direktörü Cem Altınsaray’la konuştuk.

İBB Beyoğlu Sineması gösterimlerine başladı

Beyoğlu Sineması bir yıl süren yenileme çalışmalarının ardından İBB Beyoğlu Sineması ismiyle yeniden açıldı.Sinema 2022’de mali sıkıntılar sebebiyle kapanma noktasına gelmiş ve işletmesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından devralınmıştı.

Sinematek–Sinema Evi’nden anlamlı bir ilk restorasyon projesi

1965’te Onat Kutlar tarafından kurulan Türk Sinematek Derneği, kapatıldığı 12 Eylül dönemine kadar Türkiye’nin kültür sanat yaşamına sinema alanında önemli katkılar sundu. Şimdi Kadıköy Belediyesi, derneğin mirasını, günün şartlarına uygun biçimde yeniden canlandırmayı hedefliyor. Bu doğrultuda Jak Şalom öncülüğünde kurulan Sinematek-Sinema Evi’nin ilk restorasyon çalışması olan Hakkâri’de Bir Mevsim, ekimde sinemaseverlerle buluşacak.

Netflix’ten gençlere “Kısa Dizi Yazım Atölyesi”

‘Netflix Kısa Dizi Yazım Atölyesi’, tüm kontenjanını depremden olumsuz etkilenen öğrencilere ayırdı. Yerli ve yabancı eğitmenler eşliğinde bir yıl sürecek atölyeye katılan genç yetenekler, kendi projelerini geliştirerek Netflix Türkiye yetkililerine sunma fırsatını yakalayacaklar

Star Wars Hayranları Galaksinin Fanları Sergisi Açıldı

Dünyanın en geniş kapsamlı Star Wars Koleksiyonu Galaksinin Fanları Sergisi, İstanbul Sinema Müzesi’nde kapılarını açtı. Serginin ön gösterimi ise iş ve sanat dünyasından isimlerin katılımıyla gerçekleşti.

Engelsiz Filmler Festivali’nin “Ulusal Uzun Film Yarışması”ndaki Filmler Açıklandı

Puruli Kültür Sanat’ın düzenlendiği Engelsiz Filmler Festivali, “Ulusal Uzun Film Yarışması”ndaki filmleri sinemaseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

7. Denizbank İlk Senaryo İlk Film Yarışması'nın Başvuruları Açıldı

DenizBank ve Türkiye Sinema Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğiyle gerçekleştirilen “7. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması” için başvuru süreci başladı.

Evrensel Bilim Kurgu Ve Fantastik Film Festivali’nin Kapanış Töreninde Ödüller Sahiplerini Buldu

Yaratıcılığın bilim ve sanatla buluştuğu Türkiye’nin ilk Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali’nin kapanış töreni, 29 Eylül akşamı AKM Yeşilçam Sineması’nda gerçekleşti.

30. Uluslararası Altın Koza Film Festivali: Samimiyet, dayanışma ve vefa

Adana’da bu eylül de gelenek değişmedi. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin otuzuncusu, açık hava ve salonlardaki film gösterimleri, paneller, söyleşiler ve sergilerle, şehri sinemayla doldurdu. Yıllardır tamamı ücretsiz olan film gösterim ve etkinliklerinde bu kez tek bir film için istisna yapıldı.

İtalya'nın ilk faşizm müzesi açılıyor

Salò kasabasında bulunan tartışmalı kurumun küratörleri, MuSa'nın faşist diktatör Benito Mussolini'yi "ne şeytanlaştırmayı ne de savunmayı" amaçlayacağını söylüyor. Müzenin 2023 sonbaharında açılması planlanıyor.