Film Festivali

43. İstanbul Film Festivali: Takip Listesine Alınması Gereken Filmler

43. İstanbul Film Festivali 17-28 Nisan tarihleri arası N Kolay sponsorluğunda sinemaseverlerle buluşuyor.

Sinematek–Sinema Evi’nden anlamlı bir ilk restorasyon projesi

1965’te Onat Kutlar tarafından kurulan Türk Sinematek Derneği, kapatıldığı 12 Eylül dönemine kadar Türkiye’nin kültür sanat yaşamına sinema alanında önemli katkılar sundu. Şimdi Kadıköy Belediyesi, derneğin mirasını, günün şartlarına uygun biçimde yeniden canlandırmayı hedefliyor. Bu doğrultuda Jak Şalom öncülüğünde kurulan Sinematek-Sinema Evi’nin ilk restorasyon çalışması olan Hakkâri’de Bir Mevsim, ekimde sinemaseverlerle buluşacak.

Cannes’dan Venedik’e festivallerden ödülle dönenler ve Oscar adayı yapımlar ile Filmekimi programı

22. Filmekimi programı, Cannes’dan Venedik’e Locarno’dan Toronto’ya uluslararası festivallerde dünya prömiyerini yapmış ödüllü filmler ve Oscar adayı yapımlar ile dikkat çekiyor. 13-22 Ekim’de İstanbul’da, 20-22 Ekim’de İzmir’de gerçekleşecek Filmekimi’nin öne çıkan yapımlarını bir araya getirdik.

Selman Nacar imzalı 'Tereddüt Çizgisi' Zürih Film Festivali'nde En İyi Film Ödülü'nü aldı

Dünya prömiyerini 80. Venedik Film Festivali’de yapan Selman Nacar’ın yeni filmi ‘Tereddüt Çizgisi’, dünyanın önde gelen festivallerinden Zürih Film Festivali’nin ana yarışma bölümünden En İyi Film ödülüyle döndü.

Star Wars Hayranları Galaksinin Fanları Sergisi Açıldı

Dünyanın en geniş kapsamlı Star Wars Koleksiyonu Galaksinin Fanları Sergisi, İstanbul Sinema Müzesi’nde kapılarını açtı. Serginin ön gösterimi ise iş ve sanat dünyasından isimlerin katılımıyla gerçekleşti.

Engelsiz Filmler Festivali’nin “Ulusal Uzun Film Yarışması”ndaki Filmler Açıklandı

Puruli Kültür Sanat’ın düzenlendiği Engelsiz Filmler Festivali, “Ulusal Uzun Film Yarışması”ndaki filmleri sinemaseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

7. Denizbank İlk Senaryo İlk Film Yarışması'nın Başvuruları Açıldı

DenizBank ve Türkiye Sinema Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğiyle gerçekleştirilen “7. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması” için başvuru süreci başladı.

Evrensel Bilim Kurgu Ve Fantastik Film Festivali’nin Kapanış Töreninde Ödüller Sahiplerini Buldu

Yaratıcılığın bilim ve sanatla buluştuğu Türkiye’nin ilk Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali’nin kapanış töreni, 29 Eylül akşamı AKM Yeşilçam Sineması’nda gerçekleşti.

30. Uluslararası Altın Koza Film Festivali: Samimiyet, dayanışma ve vefa

Adana’da bu eylül de gelenek değişmedi. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin otuzuncusu, açık hava ve salonlardaki film gösterimleri, paneller, söyleşiler ve sergilerle, şehri sinemayla doldurdu. Yıllardır tamamı ücretsiz olan film gösterim ve etkinliklerinde bu kez tek bir film için istisna yapıldı.

Türkiye ve Birleşik Krallık’tan kültür ve sanat iş birlikleri

British Council’ın, Türkiye ve Birleşik Krallık’taki kültür-sanat kuruluşlarının yaratıcı iş birlikleri geliştirmelerine destek olmak üzere geliştirdiği hibe programı, bu sene toplam 11 yeni projeyi hayata geçiriyor.