Analiz

ARCOmadrid rotasını Karayipler'e çevirdi

2024 edisyonunda Karayipler bölgesine odaklanan İspanyol çağdaş sanat fuarında Latin Amerikalı sanatçılardan oluşan büyük bir grup dikkat çekiyor.

Frieze Los Angeles, 5. Edisyonunda Olgunlaştığını Kanıtlıyor

Uzun süredir şüpheyle yaklaşılan fuar, son edisyonuyla kalıcı olduğunu kanıtlıyor. Frieze Los Angeles, koridorlarında dolaşan birçok Hollywood yıldızının karşılaştığı aynı durumla yüz yüze: orta yaşın başlangıcı.

“Face Time”: Sanat Dünyası Apple Vision Pro’yla Çalışmaya Hazırlanıyor

Karma gerçeklik gözlüğünün çarpıcı bir görsel kalitesi var. Peki tanesi 3.500 dolardan satışa çıkan gözlük, küratörlerin galeri ve müze sergilerini dünyadan herkesin gerçekçi bir şekilde deneyimleyebilme hayallerini gerçekleştirebilecek mi? Refik Anadol ve Igal Nassima’yla konuştuk.

Bir sosyal medya yöneticisinden sanat dünyası için 2024 yılı TikTok öngörüleri

TikTok'ta sadece aptalca videolar olduğunu mu düşünüyorsunuz? Tekrar düşünün - platform artık ciddi anlamda faydalı özelliklere ve içeriğe sahip. Peki TikTok'ta sanat dünyası için ne gibi beklentiler var?

Venedik ve daha fazlası: Bu yıl ziyaret edilecek en ilginç bienaller

Gareth Haris, 2024'te gerçekleşecek tüm bienal ve trienalleri bir araya getirdi.

Paris Internationale başlıyor...

Paris’in gezici çağdaş sanat fuarı olarak bilinen Paris Internationale, 2023 edisyonunda üçte biri yeni katılımcı olan 71 galeriyi, Paris'in 9. bölgesinde kâr amacı gütmeyen mekânında, eski bir telefon santralinde bir araya getiriyor.

Venedikli Yetkililer Sonunda İtiraf Etti: Deniz Seviyesinin Yükselmesi En Büyük Tehlike

Venedik Sürdürülebilirlik Vakfı’nın haziranda düzenlediği konferansta, deniz seviyesinin yükselmesinin kentin en büyük sorunu olduğu önemli kamusal figürler tarafından ilk kez kabul edildi.

UBS’in Son Raporuna Göre Küresel Sanat Piyasasında Dalgalanma

Toplam satışlar 2022'de yalnızca yüzde 3 artarak tahmini 67,8 milyar dolar seviyesine ulaştı ve Çin’in sıfır Covid politikası, Birleşik Krallık’ın en büyük ikinci piyasa olarak Çin’in yerini almasına sebep oldu.