iklim krizi

"Herkes Venedik Bienali’nin Tadını Çıkarsın — Ama Dikkat Edin, Ölmekte Olan Bir Şehirde Gerçekleşiyor"

Venedik’in yükselen su seviyelerinden kurtulmak için hala bir şansı var: işte nasıl olabileceği

Galeri 77 “Sonrası: İnsan İzlerinin Çözülüşü” Sergisine Ev Sahipliği Yapıyor

Galeri 77 bünyesinde, 14 Mart - 5 Mayıs tarihleri arasında sergilenen “Sonrası: İnsan İzlerinin Çöküşü” sergisi, bizleri insanın olmadığı ve doğanın kendini iyileştirme şansı olduğu bir düşe davet ediyor.

Protestocular, Louvre Müzesi’nde Leonardo Da Vinci'nin başyapıtına çorba fırlattı

Riposte Alimentaire üyeleri, dünyanın en çok izlenen tablosunun önündeki koruyucu cama balkabağı çorbası sıçratarak "sağlıklı ve sürdürülebilir gıda" hakkı talep etti. Mona Lisa saldırıdan zarar görmedi.

Velázquez’in Tablosu Hem Gurur Kaynağı Hem Protesto Sembolü

Kasım ayında Just Stop Oil hareketi adına eylem yapan iklim protestocularının saldırısına uğrayan National Gallery’nin başyapıtı –toplumsal veya kültürel– güncel kaygıları ifade etmek için üçüncü kez kullanılıyor.

2023’te Sıcaklık Rekorları Kırılırken Müzeler Net Sıfır Mücadelesinde

Dünya liderleri Dubai’de Birleşmiş Milletler’in COP28 iklim görüşmelerine katılırken yeni bir rapor, kültürel mekânların sürdürülebilir ısıtma sistemlerine geçmesine yardımcı olması için Birleşik Krallık hükümetine destek çağrısında bulundu.

İklim aktivistleri Londra'da Ulusal Galeri'de sergilenen Velázquez'in 'Rokeby Venüs' adlı tablosuna saldırdı

‘Just Stop Oil’ aktivistleri arasında yer alan iki kişi, eylemi İngiltere'nin yeni gaz ve petrol lisanslarını protesto etmek amacıyla gerçekleştirdiklerini belirtti. Eser, bir asır önce, 1914’te Mary Richardson adlı kadın hakları savunucusunun da hedefi olmuştu.

Yağmur, Fırtına, Kuraklık: Avrupa’nın Antik Mirasını İklim Değişikliğinden Kurtarmak

AB projesi, su seviyesinin yükselmesi yüzünden erozyona uğrayan Yunanistan’daki MÖ 12. yüzyıla ait bir şehirden, su seviyesinin düşmesiyle birlikte bir gölün suları altında kalma tehlikesi yaşayan İsviçre’deki tarihöncesi köylere kadar çok sayıda arkeolojik alanda hasarı durdurmanın yollarını bulmayı amaçlıyor.

İklim aktivistleri Louvre piramidini boyadı

Dernière Rénovation adlı grubun üyesi iklim aktivistleri, Fransız hükümetinden binaların ısı yalıtımı için ülke çapında bir plan uygulamasını talep ediyor.

Umut Var, Umudu Seçersen…

Nick Brandt’in 5-15 Ekim’de düzenlenecek 212 Photography Istanbul kapsamında sergilenecek The Day May Break serisi, insan etkisiyle oluşan doğa yıkımının hayvanlar kadar insanlar üzerinde yarattığı etkinin de altını çiziyor ve bizleri değişim için bir tercih yapmaya davet ediyor.

Venedikli Yetkililer Sonunda İtiraf Etti: Deniz Seviyesinin Yükselmesi En Büyük Tehlike

Venedik Sürdürülebilirlik Vakfı’nın haziranda düzenlediği konferansta, deniz seviyesinin yükselmesinin kentin en büyük sorunu olduğu önemli kamusal figürler tarafından ilk kez kabul edildi.