fotoğraf

Annie Ernaux: Gerçekliğin Fotoğrafik Yazısı

Yazar Lou Stoppard, Paris’teki Maison européenne de la photographie’nin koleksiyonuna Annie Ernaux’nun yazdığı Journal du dehors (Açık Hava Günlüğü) kitabından yola çıkarak romancının da katkısıyla dikkat çeken görüntüler seçti.

'Tavşan Deliğine İnmek', 7 Mart’tan itibaren Müze Gazhane'de

İBB Kültür AŞ ve NOKS Art Space iş birliği kapsamında düzenlenen 'Tavşan Deliğine İnmek' sergisi, 7 Mart itibarıyla Müze Gazhane Otopark -2’de izleyiciye açılıyor.

Sessiz Gözcüler: Mehmet Turgut’un objektifinden 12 ağaç

Fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut, Anadolu topraklarına kökleriyle tutunan ve farklı hikayeleri olan ağaçları ‘Sessiz Gözcüler’ sergisinde bir araya getirdi.

Paris Photo’da, bir fotoğraf bir diğerini gizliyor olabilir

Dünyanın en önemli fotoğraf fuarı Paris Photo’nun 2023 edisyonu, biraz klasik görünse de yüksek bir seviyeyi işaret ediyor ve her bütçeye uygun birçok değerli eser sunuyor. Fuarın genel görünümü, pek de cesaret verici olmayan ve temkinli olunması gereken küresel savaş ortamında geleneksel bir atmosfer sunsa da bazı katılımcılar benzersiz teklifleriyle öne çıkıyor.

212 Photography Istanbul’un öne çıkan eserleri

212 Photography Istanbul, 6. yılında yirmiye yakın mekânda izleyiciyle buluşuyor. Fotoğrafın yanı sıra programında pek çok farklı disipline yer veren festivali takip etmek için son 2 gün!

Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri 2024: Yeni Başkan, Jüri Üyeleri ve Gelecek Sergi Tarihleri Açıklandı

Dünya Fotoğraf Organizasyonu, Bağımsız Küratör ve Fotoğraf Danışmanı Monica Allende'yi Profesyonel Yarışma jürisinin yeni başkanı olarak duyurdu. Ayrıca Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri 2024'ün jüri heyetini ve Londra'da gerçekleşecek olan Somerset House sergisinin tarihleri de 19 Nisan - 6 Mayıs 2024 olarak belirlendi.

İtalya'nın ilk faşizm müzesi açılıyor

Salò kasabasında bulunan tartışmalı kurumun küratörleri, MuSa'nın faşist diktatör Benito Mussolini'yi "ne şeytanlaştırmayı ne de savunmayı" amaçlayacağını söylüyor. Müzenin 2023 sonbaharında açılması planlanıyor.

Umut Var, Umudu Seçersen…

Nick Brandt’in 5-15 Ekim’de düzenlenecek 212 Photography Istanbul kapsamında sergilenecek The Day May Break serisi, insan etkisiyle oluşan doğa yıkımının hayvanlar kadar insanlar üzerinde yarattığı etkinin de altını çiziyor ve bizleri değişim için bir tercih yapmaya davet ediyor.