Tim Schneider

EXPO CHICAGO Yeni Sahibinin Yönetiminde Kimliğini Korumayı Amaçlıyor

Geçtiğimiz yıl Windy City’nin fuarını satın alan Frieze, fuarı değiştirmeyi değil geliştirmeyi vaat ederken, ilk adım olarak özel bölümleri Navy Pier’da daha merkezî konumlara taşıyor.

Kristal Kürede Görünenler: 2024’te Sanat Piyasasını Bekleyen Beş Gelişme

Patrick Drahi, Sotheby’s hissesini satacak mı? Frieze, bölgesel fuarlar satın almaya devam edecek mi? Tim Schneider, 2024 için sanat piyasası öngörülerini paylaşıyor.

Frieze Los Angeles, 5. Edisyonunda Olgunlaştığını Kanıtlıyor

Uzun süredir şüpheyle yaklaşılan fuar, son edisyonuyla kalıcı olduğunu kanıtlıyor. Frieze Los Angeles, koridorlarında dolaşan birçok Hollywood yıldızının karşılaştığı aynı durumla yüz yüze: orta yaşın başlangıcı.

Rybolovlev davasında jüri Sotheby's'den yana

Sotheby's ve Rus milyarder Dmitry Rybolovlev arasındaki hukuk dolandırıcılığı davası, Yargıç Jesse Furman'ın Manhattan bölge mahkemesi salonunu üç hafta boyunca işgal etti. Rus milyarder Dmitry Rybolovlev, Yves Bouvier’le yaptığı anlaşmalarla ilgili olarak Sotheby's'den en az 190 milyon dolar tazminat talep etmişti. Ancak hiçbir şey alamayacak.

‘Şeffaflık, hesap verebilirlik ve çifte standart’ Rybolovlev'in ifadesini zorlaştırıyor

Rus milyarder Dmitry Rybolovlev ile Sotheby's arasındaki davanın 12 Ocak’ta gerçekleşen celsesine şeffaflık, hesap verebilirlik ve çifte standart konuları damga vurdu. Rybolovlev'in merakla beklenen çapraz sorgusu, avukatının öngörüsünün aksine Rus milyardere faydadan çok zarar getirmiş olabilir. Sotheby's avukatları, Rus milyarderi, kendi yarattığı durumun kurbanı olarak gösterdi.

Art Basel Miami Beach'i VIP ayakta tutuyor

Art Basel Miami Beach’in açılışıyla birlikte, geçmiş yıllardaki yüksek fiyatlar olmasa da satışlar hızlandı. 'Pazar çapında bir direnç mi, yoksa başarana kadar numara yapılan kolektif bir gösteri mi?' Çarşamba günü Miami Beach'te düzenlenen Art Basel'in VIP gününe damga vuran soru buydu. Nihai cevap daha sonra netleşecek olsa da, fuarın ilk saatlerindeki sonuçlar en azından ölçülü bir iyimserliğe neden oldu.