Martin Bailey

Londra'daki National Gallery'nin Direktörü Gabriele Finaldi, Müzeye Yeni Bir Bakış Açısıyla Yaklaşıyor

Londra müzesi 200. yaşını kutlarken müze müdürü, Mayıs 2025'te Sainsbury Bölümü'nü yeniden açma, koleksiyonu yeniden sergileme ve daha geniş bir kapsamda eser değerlendirme planlarıyla ilgili The Art Newspaper'a konuştu.

Empresyonizmin Doğuşu 150. Yıldönümünde Özel Bir Sergiyle Anılıyor

Orsay Müzesi, Monet, Renoir, Degas ve diğerlerinin ilk defa tarihî 1874 sergisinde görülen eserlerini bir araya getiriyor.

'Acımasız bir yıldı fakat sanatın önemi göz ardı edilemez'

Gazze'deki savaş 2023'e kara bir gölge düşürüyor. Geriye dönüp baktığımızda, Şubat 2022'deki Rus işgalinden bu yana Ukrayna'daki durum son derece üzücü. British Museum'u vuran ve İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana müzeye en çok zararı veren krizden bahsetmemek mümkün değil. Amsterdam Rijksmuseum'daki Vermeer sergisi ise yılın insan kaynaklı felaketleri arasında parlak bir zafer. The Art Newspaper muhabiri Martin Bailey, 2023 yılını değerlendirdi.

Kral Charles’ın Etik Çıkmazı: Yağmalanan Eserler

Kraliyet Koleksiyonu’nun yeni koruyucusu Kral Charles, büyük-büyük-büyük-büyükannesi Kraliçe Victoria’nın tahtta olduğu dönemde Afrika’daki Britanya askerî faaliyetleri sırasında ele geçirilen eserlerle ilgili etik sorunlarla karşılaşacak.