Yorum

'Acımasız bir yıldı fakat sanatın önemi göz ardı edilemez'

Gazze'deki savaş 2023'e kara bir gölge düşürüyor. Geriye dönüp baktığımızda, Şubat 2022'deki Rus işgalinden bu yana Ukrayna'daki durum son derece üzücü. British Museum'u vuran ve İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana müzeye en çok zararı veren krizden bahsetmemek mümkün değil. Amsterdam Rijksmuseum'daki Vermeer sergisi ise yılın insan kaynaklı felaketleri arasında parlak bir zafer. The Art Newspaper muhabiri Martin Bailey, 2023 yılını değerlendirdi.

Grammy ödüllü caz efsanesi Marcus Miller’dan Miles Davis dolu bir gece

Yarım yüzyıllık kariyerine iki Grammy dahil olmak üzere birçok ödül ve başarı sığdıran dünyaca ünlü caz basçısı, multi-enstrümantalist Marcus Miller altı yıllık aradan sonra ekim ayının son akşamı Volkswagen Arena’da sahne aldı. The Art Newspaper Türkiye ekibinden Pırıl Arkan konser izlenimlerini yazdı.

İkinci yüzyıla girerken

'Cumhuriyet’in erken döneminde tasavvur edilenden belki çok farklı bir yer, yine de Cumhuriyet’in de sunduğu imkânlarla erişilen bir nokta burası. Sanatın özerkliğinin, sanatçının özgürlüğünün sadece katlanarak arttığı ikinci bir yüzyıl ümidiyle...' The Art Newspaper Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Berrak Göçer yazdı.