Catherine Hickley

Bir asırdır kayıp olduğu düşünülen Klimt portresi Viyana'da açıkartırmaya çıkıyor

Gustav Klimt'in özel mülkiyette saklanan ve onlarca yıldır kayıp olduğu düşünülen geç dönem bir portresi, mevcut sahibinin tabloyu sipariş eden ailenin mirasçılarıyla anlaşmaya varmasının ardından Nisan ayında Viyana'da açık artırmaya çıkacak. Müzayede evi Im Kinsky, 1917 tarihli tablonun fiyatının 30 milyon ile 50 milyon euro arasında olacağını tahmin ediyor.

Caspar David Friedrich: bilinmezlikten şöhrete yükselişi

Hitler'in favorisi olarak tanındığı için gözden düşen Alman sanatçının 250. doğum yıldönümü dolayısıyla bu yıl çok sayıda sergi düzenlenecek.

2024’te görülmesi gereken sergiler

The Art Newspaper yazarları, Londra'daki Michelangelo sergilerinden, Metropolitan Müzesi'nin en pahalı eserine 2024 yılında görmeniz gerekenleri derledi.

Alman Sanat Akademisi sanatsal özgürlüğe yönelik 'tehlikeli' ihlalleri eleştirdi

Akademinin açıklaması, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e yönelik terör saldırıları ve İsrail'in Gazze'deki askeri müdahalesinden bu yana, sanat kurumlarının sanatçıların ve küratörlerin yorumlarını antisemitik ya da İsrail karşıtı olarak algılaması nedeniyle bir dizi serginin iptal edilmesinin ardından geldi.

Londra'da Frieze ile eş zamanlı açılan ve çok konuşulan 12 sergi

Frieze London ile eş zamanlı açılan ve önümüzdeki aylarda ziyaret edilebilecek olan sergiler arasında Marina Abramović retrospektifinden köle ticaretine odaklanan enstalasyonlara kadar oldukça iddialı işlerle karşılaşıyoruz.