İKSV

43. İstanbul Film Festivali: Takip Listesine Alınması Gereken Filmler

43. İstanbul Film Festivali 17-28 Nisan tarihleri arası N Kolay sponsorluğunda sinemaseverlerle buluşuyor.

'2024 Bianeller Yılı’nın ertelenen bienalleri: İstanbul ve Berlin

Pandemi nedeniyle 2020’den bugüne taşınan bienallerin yoğunluğu dolayısıyla “bienaller yılı” olarak anılan 2024'ün ertelenen bienalleri arasına 13. Berlin Bienali'nden sonra 18. İstanbul Bienali de katıldı. Bu iki bienal 2025’te gerçekleşecek.

Aydın Gün Teşvik Ödülü’nün 2023 Yılı Sahibi Keman Sanatçısı Ilgın Top Oldu

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından her yıl, klasik müzik alanında gelecek vadeden 30 yaşın altındaki bir genç müzisyene destek sağlayan Aydın Gün Teşvik Ödülü’nün 2023 yılı sahibi, 23 yaşındaki keman sanatçısı Ilgın Top oldu.

İstanbul Bienali'nde Yönetim Değişikliği

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nda (İKSV) 2008’den bu yana İstanbul Bienali Direktörü olan ve 2018’de İKSV Güncel Sanat Projeleri’nin direktörlüğünü de üstlenen Bige Örer, İKSV’deki görevlerinden ayrılma kararı aldı. İKSV tarafından yapılan açıklamaya göre 18. İstanbul Bienali için hazırlıklar, bienal ekibinin koordinasyonunda, planlandığı şekilde devam ediyor.

Paris Cité Internationale des Arts Türkiye atölyesinin 2024 yılı misafir sanatçıları belirlendi

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) koordinasyonunu üstlendiği, Türkiye’den farklı disiplinlerde çalışan sanatçılara Paris’in en köklü sanat kurumlarından Cité Internationale des Arts’da üçer aylık dönemlerde yaşama ve çalışma imkânı sunan Türkiye Atölyesi’nin 2024 yılı misafir sanatçıları Gözde Mimiko Türkkan, Yağız Özgen, Merve Tuna ve Ezgi Tok oldu.