Heykel

Antik Bronz Büst Getty Müzesi Tarafından Türkiye’ye İade Ediliyor

Türkiye’nin geri istemesinin üzerinden on yıldan fazla bir süre geçtikten sonra, heykel nihayet iade edilecek.

Nick Cave: Müzisyenin Genç Bir Seramikçi Olarak Portresi

Nick Cave’in ilk kişisel sergisi, The Devil—A Life (Şeytan – Bir Yaşam) 5 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında Brüksel’deki Xavier Hufkens galerisinde gerçekleşecek. Ünlü müzisyen ve çiçeği burnunda seramikçiyle hikâyelerin aldığı farklı biçimleri ve Şeytan’ın sıradanlığını konuştuk.

Richard Serra, Cüretkâr Çelik Heykellerinin Yaratıcısı, 85 Yaşında Vefat Etti

Amerikalı heykeltıraş Venedik Bienali’nde Altın Aslan Ödülü’nü almıştı.

Erdil Yaşaroğlu: Dünyadaki her canlı birbirini yemeye çalışıyor, çok korkunç değil mi?

Erdil Yaşaroğlu ikinci kişisel sergisi “TRANSATLANTİK’ te ışıltılı bir davetin ardına dünyanın karanlığını gizliyor. Serginin adı da bu nedenle ‘TRANSATLANTİK’, kendi ifadesiyle ‘okyanus gibi derinlere indikçe karanlıklaşan, her biri ayrı bir yolculuğa açılan hikayeler’… Sanatçıyla Alexandre Vallaury binasında, heykellerinin arasında buluştuk ve zihnindeki konuşma balonlarından Afrika’ya uzanan bir sohbet gerçekleştirdik.

Louise Bourgeois anısına anlamlı bir soru: ‘Gün mü Geceyi İstila Etti Yoksa Gece mi Gündüzü?’

Gündüz ve gece, aşk ve öfke, sakinlik ve kaos, bilinç ve bilinçdışı… Sidney, Avustralya'da Art Gallery of New South Wales ev sahipliğinde gerçekleşen ‘Has the Day Invaded the Night or Has the Night Invaded the Day?’ (Gün mü Geceyi İstila Etti Yoksa Gece mi Gündüzü?) geçtiğimiz yüzyılın en etkili sanatçılarından biri olan Louise Bourgeois'nın sanatını uç noktalarda deneyimleme şansı sunuyor.

Beden formları arasında bir sorgulama alanı: Body Politic

İnsan bedeninin mekânla ilişkisini araştıran heykelleri ve enstalasyonlarıyla tanınan Antony Gormley’nin yeni sergisi 'Body Politic', White Cube (Londra)’da 22 Kasım’da ziyarete açıldı. İzleyicinin beden formları arasında hareket kabiliyetinden küresel göç dalgasına uzanan bir sorgulamaya davet edildiği işler 28 Ocak’a dek görülebilir.

Füsun Onur retrospektifi Ludwig Müzesi’nin konuğu

Türkiye’de ilk kadın heykeltıraşlardan ve çağdaş sanatın öncülerinden Füsun Onur’un eserlerinin yurtdışında bir arada izlenebileceği ilk sergi, Füsun Onur Retrospective (Füsun Onur Retrospektifi), Arter işbirliğiyle Ludwig Müzesi’nde açıldı. Barbara Engelbach ve Emre Baykal’ın eşküratörlüğünde hazırlanan sergide sanatçının 95 eseri bir araya getirildi.

“Üç İç Denizin Ülkesi”, Salt Beyoğlu’nda ziyarete açıldı

Salt’ın yeni sergisi Üç İç Denizin Ülkesi, kırk yılı aşkın süredir arkeoloji, tarih ve doğa odağında üreten Handan Börüteçene’nin bugüne kadar düzenlenen en kapsamlı sergisi. İsmi, 'Anadolu ve Trakya'yı işaret eden 'Üç İç Denizin Ülkesi' 14 Nisan'a dek Salt Beyoğlu'nda görülebilir.

Roma’da Klasisizm ile Modernizmin Buluştuğu Sürdürülebilir Bir Otel

Geçtiğimiz mart ayında kapılarını açan Six Senses Rome, Antik Roma’nın izlerinden ilhamla yaratılan etkileyici konsept tasarımıyla tarihe atıfta bulunuyor.