Ödül

SİYAD Ödülleri'ne 'Kuru Otlar Üstüne' damga vurdu

Sinema Yazarları Derneği’nin (SİYAD) yılın en iyilerini seçtiği 56. Türkiye Sineması Ödülleri’ne Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği “Kuru Otlar Üstüne” filmi damga vurdu. Geçen yıl Cannes’da Altın Palmiye için yarışan yapım, en iyi film, yönetmen, senaryo ödüllerinin de aralarında bulunduğu toplam dokuz ödülün sahibi oldu.

74. Berlinale: Bir yanımız yarışma bir yanımız “kriz zamanları”

74. Berlinale iddialı yapımlar kadar protestolarla da gündemde. Festivali takip eden Uğurhan Topcuoğlu, atmosferi ve ödül tahminlerinde öne çıkan filmleri yazdı.

Nil Yalter, Venedik Bienali Altın Aslan Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne değer görüldü

Nil Yalter, Venedik Bienali Altın Aslan Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne değer görüldü. Yalter ile birlikte bu ödüle değer görülen bir diğer isim ise Brezilyalı sanatçı Anna Maria Maiolino. Bienalin, ‘Foreigners Everywhere’ (Yabancılar Her Yerde) başlıklı 60. edisyonu kapsamında verilen ödül, sanatçılara açılış günü olan 20 Nisan 2024’te takdim edilecek.

Anadolu Ödülleri’nin teması bu yıl “Söz Kadında” oldu

Baksı Kültür Sanat Vakfı’nın Doğan Holding ana sponsorluğunda düzenlediği “Anadolu Ödülleri” sahipleriyle buluştu. Törende Anadolu’nun kültürel zenginliğini kucaklayan ve dönüştüren 6 kadın ödül aldı.

Cannes’dan Venedik’e festivallerden ödülle dönenler ve Oscar adayı yapımlar ile Filmekimi programı

22. Filmekimi programı, Cannes’dan Venedik’e Locarno’dan Toronto’ya uluslararası festivallerde dünya prömiyerini yapmış ödüllü filmler ve Oscar adayı yapımlar ile dikkat çekiyor. 13-22 Ekim’de İstanbul’da, 20-22 Ekim’de İzmir’de gerçekleşecek Filmekimi’nin öne çıkan yapımlarını bir araya getirdik.

2023 Nobel Edebiyat Ödülü Norveçli yazar Jon Fosse'ye verildi

İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi, 2023 Nobel Edebiyat Ödülü'nün Norveçli yazar Jon Fosse’ye verildiğini açıkladı.

Selman Nacar imzalı 'Tereddüt Çizgisi' Zürih Film Festivali'nde En İyi Film Ödülü'nü aldı

Dünya prömiyerini 80. Venedik Film Festivali’de yapan Selman Nacar’ın yeni filmi ‘Tereddüt Çizgisi’, dünyanın önde gelen festivallerinden Zürih Film Festivali’nin ana yarışma bölümünden En İyi Film ödülüyle döndü.

Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri 2024: Yeni Başkan, Jüri Üyeleri ve Gelecek Sergi Tarihleri Açıklandı

Dünya Fotoğraf Organizasyonu, Bağımsız Küratör ve Fotoğraf Danışmanı Monica Allende'yi Profesyonel Yarışma jürisinin yeni başkanı olarak duyurdu. Ayrıca Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri 2024'ün jüri heyetini ve Londra'da gerçekleşecek olan Somerset House sergisinin tarihleri de 19 Nisan - 6 Mayıs 2024 olarak belirlendi.