NFT

Jeff Koons'un 125 heykelini taşıyan SpaceX Ay aracı güç kaybediyor

100'den fazla Jeff Koons heykelini uzaya taşıyan Ay aracı Nova-C'nin (Odysseus), başarısız bir inişin ardından uçuş kontrol mühendisleriyle iletişimini kaybetmesi gündemde.

AI'dan Z'ye: 2023’ün Sanat 3.0 Alfabesi

Yapay zeka, blok zincir sözleşmeleri, stadyum boyutunda videolar, NFT'ler ve sosyal medya gelişmeleriyle dolu bir yıl için özetimiz…

Dijital Teknolojiler İade Konusundaki Tartışmaların Çözümüne Yardımcı Olabilir mi?

Birçok kişi, YZ ve NFT’lerden 3D tarama teknolojisine kadar uzanan yeni uygulamaların, eserlerin ait oldukları topluluklara iadesinde oyunun kurallarını değiştireceğine inanıyor. Avukatlarsa bu teknolojilerin süreci zorlaştırabileceğini söylüyor.

MOMA, Refik Anadol’un eserini kalıcı koleksiyonuna ekledi

Refik Anadol'un geçtiğimiz yılın sonlarından bu yana New York, The Museum of Modern Art'ta ( MOMA) sergilenen ‘Unsupervised-Machine Hallucinations’ adlı eseri müzenin kalıcı koleksiyonuna dahil edildi.

Risk Sermayesi ve Teknoloji Endüstrisinin Finansman Yöntemleri Sanat Dünyasına Geliyor

Sanatın nasıl ve neden finanse edildiği konusu her zamankinden daha fazla çeşitlilik gösteriyor, Silikon Vadisi modelleri kapınıza geldi.

Leonardo'nun 450 milyon dolarlık eseri Salvator Mundi NFT olarak geri dönüyor

Dünyanın en pahalı tablosu, NFT’ye dönüştürülmeye hazırlanıyor. Leonardo da Vinci'ye atfedilen Salvator Mundi,2017'de Christie's New York'ta açık artırmada bugüne dek ödenen en yüksek fiyat olan 450.3 milyon dolar karşılığında satılmıştı.