AI

Harold Cohen’in Yapay Zekayla Üretilen İşleri Jeneratif Sanatı Tekrar Gündeme Taşıyor

Whitney Amerikan Sanatı Müzesi, merhum sanat ve teknoloji mucidinin ileri görüşlü "AARON" serisini ön plana çıkarıyor.

“Face Time”: Sanat Dünyası Apple Vision Pro’yla Çalışmaya Hazırlanıyor

Karma gerçeklik gözlüğünün çarpıcı bir görsel kalitesi var. Peki tanesi 3.500 dolardan satışa çıkan gözlük, küratörlerin galeri ve müze sergilerini dünyadan herkesin gerçekçi bir şekilde deneyimleyebilme hayallerini gerçekleştirebilecek mi? Refik Anadol ve Igal Nassima’yla konuştuk.

AI'dan Z'ye: 2023’ün Sanat 3.0 Alfabesi

Yapay zeka, blok zincir sözleşmeleri, stadyum boyutunda videolar, NFT'ler ve sosyal medya gelişmeleriyle dolu bir yıl için özetimiz…

Sanatçıların Yapay Zeka Görsel Üreticilerine Karşı Açtığı Telif Hakkı Davası Reddedildi

Kaliforniya’da bir federal yargıç, sene başında yapay zeka (AI) görsel üreticilerini telif hakkı ihlaliyle suçlayan sanatçılar tarafından açılan bir davadaki iddiaların çoğunu reddetti. Karar, dönüm noktası niteliğindeki davada, davacılar için ileriye dönük yolu karmaşıklaştırdı. Sanatçılar, hukuki mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

MOMA, Refik Anadol’un eserini kalıcı koleksiyonuna ekledi

Refik Anadol'un geçtiğimiz yılın sonlarından bu yana New York, The Museum of Modern Art'ta ( MOMA) sergilenen ‘Unsupervised-Machine Hallucinations’ adlı eseri müzenin kalıcı koleksiyonuna dahil edildi.

Yeni Artırılmış Gerçeklik Uygulaması Metropolitan Müzesi’ndeki Nesneleri Dijital Oyun Aksesuvarlarına Dönüştürüyor

Verizon’la ortaklaşa hazırlanan Replica adlı uygulama, ziyaretçilerin müze koleksiyonundaki eserleri popüler oyun platformu Roblox’a yerleştirmelerine olanak tanıyor.

Teknoloji Çıktı Mertlik Bozuldu mu?

Sanat elden gidiyor! Müzik de elden gidiyor. Belki gitti bile. Farkında değiliz. O da elden gidiyor, bu da elden gidiyor. Sanatın sonu geldi. Hatta dünyanın sonu geldi! Nerede o eski bayramlar, müzikler, okullar, eğitimler, sanatlar… “Nerede o eski” kalıbı dönemin alışkanlıklarını, yeni dönemlere uyduramayanların, konfor zonlarına sığdırabildikleri kadarıyla konuları anlamlandırdıkları bir döngü.